Ubrania Sauna Effect

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
vickop

Post autor: vickop »

Wiem że nie do końca na temat, ale polecam każdemu: http://www.etiuda-online.pl/?127,

Jest wygodny, raczej nie uciska niektórych części ciała :wink:
madziadziama5

Post autor: madziadziama5 »

planuję właśnie kupić tylko krótkie spodnie sauna effect, i mam pytanie czy bardzo się w nich poci noga? swobodnie można się rozciągać? i czy traci się te zbędnę kilogramy? ;p
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Ja miałam te krótkie spodenki (odsprzedałam koleżance, bo nie przypadły mi do gustu).
Noga się raczej nie poci jakoś specjalnie, można się w nich rozciągać, nie traci się zadnych zbędnych kilogramów. To jakiś absurd, że pomagają schudnąć...
Ja zdecydowanie wolę wełniane ocieplacze. Szczególnie,że tylko się w nich rozgrzewam a ćwiczę w kostiumie i rajstopach.
susselle.

Post autor: susselle. »

A czy po treningu, kiedy mięśnie przyzwyczajone będą jeszcze do temperatury z "zamknięcia" w spodniach, nie będzie problemu z gwałtownym poczuciem ochłodzenia mięśni? Pytam, bo nie wiem, nie jest to do końca naturalne..
sansa

Post autor: sansa »

Po przygodzie z sauna effect stwierdzam, że ubrania z tej linii absolutnie nic nie dają (mówię tu o serii Grishko). Nie zauważyłam jakiegoś szczególnego rozgrzewania, ani utrzymywania ciepła. Dużo lepiej w tej kwestii sprawdzają się zwykłe ocieplacze lub spodnie dresowe, które tak bardzo nie ograniczają ruchów jak sauna. czyli tak ogólnie: nie polecam.
Lorenzo

Ja się podpisuję pod Sansą :-)
Zdecydowanie lepiej się sprawdzają ocieplacze wełniane lub polarowe. A już na pewno Sauna Effect nie wpływają na utratę wagi...:)
sansa

Post autor: sansa »

a tak poza tym: są dość drogie i niekoniecznie przypadają do gustu nauczycielom. niektórzy tępią "ortaliony" ;)
Lorenzo

No tak, nie widać w nich nóg i ogólnie wyglądają trochę jak worek na śmieci, ale to już kwestia gustu.
Btw. w mojej szkole nauczyciele bardzo zachęcają do kupowania ocieplaczy Gaynor Minden lub czegoś w podobnym stylu, takie jakby wełniane, cienkie (ale bardzo ciepłe rajstopy). Firmowe są dość drogie ($25), ale jak się kupi zwykłe grube rajstopy i obetnie na stopie to sprawdzają się super, naprawdę polecam:)
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Poszukuje czegos co trzyma bardzi dlugo cieplo tak ze 2-3 godziny minimum z porzadnym rozciagmieciem (w tym wymachy na ponad 250*) i zeby byly to dlugie spodnie ew. Jakis pajac

Czy sauna effect spelnia te eymogi czy cos innego jest lepsze?
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

250* ??? :shock: serio??? Przecież to prawie 3/4 okręgu...
ODPOWIEDZ