Ubrania Sauna Effect
Ubrania Sauna Effect
Czy często używacie ciuchów typu Sauna Effect? Czy one dużo dają (chodzi mi o tzw. "utratę zbędnych kilogramów" itd.)? Byłabym wdzięczna za wszelkie opinie.
Sama nie używam, ale wydaje mi się, że główną ich zaletą i cechą jest to, że trzymają ciepło, czyli nie dopuszczają do wyziębienia mięśni. Co jest przydatne szczególnie w zimie, kiedy trudniej się rozgrzać, a jedna chwila przerwy i się od razu 'stygnie'.
A to, że pomagają w utracie zbędnych kilogramów - trochę śmiem powątpiewać. Może się tak wydawać, jeśli się mocno spocisz, ale tracisz wtedy wodę, a nie tkankę tłuszczową. Może jedynie działać to na takiej zasadzie, że szybciej pomagają się rozgrzać, a wiadomo - gorąco w środku, szybszy metabolizm (termogeneza). Ale wtedy nie ma wielkiej różnicy, czy rozgrzejesz się o tę chwilę wolniej, czy nie.
A to, że pomagają w utracie zbędnych kilogramów - trochę śmiem powątpiewać. Może się tak wydawać, jeśli się mocno spocisz, ale tracisz wtedy wodę, a nie tkankę tłuszczową. Może jedynie działać to na takiej zasadzie, że szybciej pomagają się rozgrzać, a wiadomo - gorąco w środku, szybszy metabolizm (termogeneza). Ale wtedy nie ma wielkiej różnicy, czy rozgrzejesz się o tę chwilę wolniej, czy nie.
tak takie ubrania są rzeczywiście idealne do rozciągania szczególnie w zimie...napewno pomagają w wyleczeniu róznych naciągnięc mieśni.....bo trzymajac cieplo pomagasz w ich rozciąganiu . sama mam zamiar coś takiego sobie kupić bo mam jedną kontuzję, poza tym chce bardziej sie rozciągnąć...no tylko nie wiem gdzie sie coś takiego kupuje
[size=9:c7b70d2005][color=darkred:c7b70d2005]ok, już naprawione :) sisi.[/color:c7b70d2005][/size:c7b70d2005]
[size=9:c7b70d2005][color=darkred:c7b70d2005]ok, już naprawione :) sisi.[/color:c7b70d2005][/size:c7b70d2005]
To ja teraz odnawiam troszeczkę wątek w nadziei że wyrazicie swoje opinię na temat grishkovego wyposażenia Sauna Effect, bo z tego co wiem to tylko w Elite można takowe dostać. Jak się ćwiczy w spodenkach tego typu? Nie krępują ruchów, nie są zbyt obcisłe? I jeśli faktycznie w nich się szybko poci, to czy to nie przeszkadza na lekcji? (Pytanie przede wszystkim do tych, którzy ćwiczą w nich całą lekcję)
-
drCoppelius
Ja ćwicze (mam te krutkie z elite), nie krepuja ruchow jak dobierzesz odpowiedni rozmiar, nie pocisz sie tak strasznie, szczeze mowiac nie widze/czuje roznicy w cwiczeniu w spodenkach sauna effect i w takich zwyklych... ;)
[size=9:02e95f21ea]JESTEM KORYFEJEM! <LOL> MOJ POST NR. 600![/size:02e95f21ea]
[size=9:02e95f21ea]JESTEM KORYFEJEM! <LOL> MOJ POST NR. 600![/size:02e95f21ea]
-
karolinkaaa