FILMY, czyli co oglądacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasia02

Post autor: Kasia02 »

''Sekretne życie pszczół",''Wciąż ją kocham",''Miasto śmierci",''Szkoła uczuć"-to są tytuły filmów które najbardzie mi się podobały.
Zioło

Post autor: Zioło »

[URL=http://opium.org.pl/2010/08/18/pierwszy-zwiastun-black-swan-aronofskyego/]Black Swan[/URL] - czyli szalony film Aronofsky'ego, twórcy m.in. Requiem for a dream, w oprawie baletowej i Natalie Portman w roli głównej. Co o tym sądzicie? Osobiście nie mogę się doczekać premiery ;)
Maron

Post autor: Maron »

chyba na światową, bo premiera będzie w Polsce dopiero w styczniu :576: pozdro xD
Ika

Post autor: Ika »

jeden z lepszych filmów jakie oglądałąm i wstrząsneły mna (oczywiscie pozytywnie)
to Siedem Dusz.aktorstwo na wysokim poziomie
kolejny film ,ktory serdecznie polecam do pulp fiction,soundtrack ,ktory powala!!!
aaa zapomniałąbym o genialnym filmie Oliwera Stone'a-The Doors,nie tylko dla fanów zespołu :)
pozdrawiam gorąco !
sisha945

Post autor: sisha945 »

to ja jeszcze polece "[b:23da6b67b1]Notorious[/b:23da6b67b1]"- zwłaszcza dla fanów, ale nie tylko ;) Bardzo dobry film biograficzny wspaniałego artysty. :)
Maron

no właśnie wiele miesięcy się do tego zabierałam, aż w końcu się zabrałam, wczoraj :576: lubie takie filmy, na autentycznych faktach, biograficzne. z takich mniej znanych filmów na faktach fajny jest film "Peaceful Warrior" [Siła spokoju], a książka jeszcze lepsza ["Droga miłującego pokój wojownika" - tak, jedna z niewielu książek jakie w ogóle przeczytałam, więc musi być dobra, bo ja generalnie w ogóle nie czytam książek, a jeśli coś mi przykuło uwagę i to przeczytałam... znaczy że jest to dobre xD]. film jest o sporcie - gimnastyce sportowej... wiec jeśli ktoś lubi takie klimaty, sportowe filmy, to pozycja obowiązkowa
apropo Siedmiu Dusz, ja z Willem Smithem polecam "Pursuit of Happyness" [Droga do szczęścia], baaaardzo dobry film, oparty na prawdziwej historii. i synek Willa Smitha tam gra, jego dzieciaka oczywiście :D
no i "Ali", też z Willem... i też na faktach, o Muhammadzie Alim... dobry film
a będąc przy sportowych filmach [i to bokserskich] na faktach to dodam jeszcze "Cinderella Man" [Człowiek ringu, o bokserze Jimie Braddocku] w którym gra Russel Crowe [więc film trochę jest jak taki Gladiator 2 <3]. moim zdaniem nawet lepszy niż "Ali", oglądałam już go parę razy, tak mi się podoba. :D
Hildegarda

Post autor: Hildegarda »

No to będąc już przy filmach opartych na faktach proponuję "Marzyciela" :)
verte

Post autor: verte »

"Marzyciel" To świetny film w pewnym sensie biograficzny, zwłaszcza dla miłośników Johny'ego ee tj Jamesa M. Barrie. Ale jeszcze bardziej podobał mi się biograficzny "Ed Wood" w reż. Tima Burtona :) A tak w ogóle to witam wszystkich na Forum :)
Hildegarda

Post autor: Hildegarda »

Przy Timie Burtonie nie sposób nie wspomnieć o "Alicji w krainie czarów" i filmie "Charlie i fabryka czekolady". No i oczywiście wspaniały Johny w obu filmach ... ;)
Maron

Johnny Depp... dla mnie on będzie i tak Jackiem Sparrowem :D
ODPOWIEDZ