Zajęcia w Opolskiej Prywatnej Szkole Baletowej

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
cinek

Pani Janina

Post autor: cinek »

Wszyscy pamiętają Pania Janinę i to dzięki jej pracy i oddaniu wiele osób związało sie z baletem i każdym innym stylem tanecznym. Zawsze wszystkim o Niej przypominamy i przynajmniej ja wyrażam sie o niej zawsze bardzo ciepło. Mam nadzieję że zawsze pozostanie z nami. Pozdrawiam wszystkich uczniów Pani Janinki
baletnica_w_trampkach

Post autor: baletnica_w_trampkach »

mam 16 lat, czy jest jakas grupa dla osób w moim wieku?
jeśli tak, to ile kosztują zajęcia miesięcznie?
cinek

Post autor: cinek »

Jest taka grupa i są w niej baletnice w wieku 16-21 lat. Zapraszam serdecznie wszystkie informacje pod numerem telefonu 694318211 lub na www.ramada.com.pl Akademia Baletu
Pozdrawiam Cinek
Ninette

Post autor: Ninette »

Tańczę od roku w ZTN Adena, kocham balet i zastanawiam się, czy miałabym jakiekolwiek szanse na zajęcia w szkole baletowej w Opolu... Dodam, iż mam 14 lat, uprawiałam kiedyś łyżwiarstwo figurowe.

Za odpowiedzi z góry dziękuję.
OluS138

Post autor: OluS138 »

Mam pyt. Mam 14 i mieszkam godzine drogi od Opola. Chciałabym uczestniczyć w zajęciach baletowych w Opolu. Nie jestem już na to `za stara` .? Czy umiałabym sie rozciągnąć wystarczająco.? Czy musiałabym się zapisać od nowego roku szkolnego .?

Za odpowiedz dziękuję.
sylwiam95

Post autor: sylwiam95 »

Chmmm... OluS138 za starym sie nigdy nie jest! Ja zaczęłam balet, gdy miałam 9 lat- przyszłam dopiero w lutym! Ale przyjęli mnie i tak o to chodze:) . Ale szczerze nie wiem czy by Cie przyjęli bo to jest dobra szkoła i oni przesuchują i raczej by Cie sprawdzili z techniki tańca klasycznego. A przed takim sprawdzeniem trzeba się podszkolić, a raczej więcej niż podszkolić. Ale jak sie włoży bardzo dużo ciężkiej pracy to można sie nauczyc bardzo dużo w przeciągu niewielkiego czasu. Najlepiej by było sie dowiedziec jak to jest w tej szkole; czy przyjmują wszystkich, czy sprawdzają. :?
OluS138

Bardzo dziękuję. od 4 miesięcy uczęszczam do ogniska Baletowego i radzę sobie bardzo dobrze. od przyszłego roku mam zamiar coś zdziałać w sprawie tej szkoły baletowej. Umiem już wiele i dalej się uczę.
rozjechana

Post autor: rozjechana »

oluS mam do Ciebie takie pytanko jak tam jest na tym ognisku baletowym? jak wyglądają zajecia? Ja tez mam 14 lat i bardzo bym chciała zapisac sie do ogniska w opolu bo do szkoły baletowej raczej chyba nie dałabym rady:( z gory dzieki za odp.:)

PS.ja tez nazywam sie ola ;)
OluS138

Cześć. ;) Zajęcia wydają mi się inne niż w szkole Baletowej. Na ognisku [ja tak mam] że jest jedna grupa i są same młode dziewczynki. tak do 11 lat. ja mam prawie 16 więc jest różnica. Jestem tam najstarsza. Po prostu nie ma innej starszej grupy. ale mi to za bardzo nie przeszkadza. Jest miła atmosfera, przez ten czas wiele rzeczy się nauczyłam. Na pewno w Szkole Baletowej jest większy poziom itp. ale zawsze trzeba od czegoś zacząć. Swoich sił spróbuję w Szkole Baletowej w Opolu, mam nadzieję w przyszłym roku.

Ps. jak by nie było Olu, nie jestem w Ognisku Baletowym w Opolu. ;)
PPs. Ładne imię. ;) I powodzenia w Ognisku Baletowym jak jednak się zdecydujesz.
balet

Post autor: balet »

Szkoda że nikt nie pomyslał o zrobieniu szkoły baletowej prywatnej w warszawie ponieważ jechać do opola to kawał swiata a i nocleg tez musi być :(
ODPOWIEDZ