Zajęcia w Opolskiej Prywatnej Szkole Baletowej

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
cinek

Zajęcia w Opolskiej Prywatnej Szkole Baletowej

Post autor: cinek »

Powstała, rozwija sie i mamy nadzieję że będzie coraz lepiej. Zajęcia odbywają sie na razie w trzech grupach wiekowych: przedszkolaków, 7-9 latków, oraz dzieci starszych, Jesteśmy otwarci na propozycje zajęć z dorosłymi ale jak na razie nikt nie wyraził chęci. Jak wiemy jest to jedyna taka placówka w województwie i mamy nadzieję że wypełni ogromną lukę w edukacji tanecznej wszystkich Opolan. Jeżeli kochacie balet i jesteście z Opola lub okolic, czekamy przyjdźcie, tu zawsze są otwarte drzwi dla tych, którzy chcą tańczyć. Informacje pod numerem telefonu 077 4410096, lub 694318211.
deedee

Post autor: deedee »

Ja jestem z Opola i mam 14 lat no i chciałabym zacząć tańczyć ale nie wiem czy to ma sens skoro trzeba zaczynać od ok.10 lat :(
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

profesjonalistka raczej nie bedziesz ale dla przyjemnosci zawsze mozesz zaczac ;)
sisi

Post autor: sisi »

spróbuj, moze się okaze ze masz talent? wielu zaczynało w twoim wieku :)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

sprobowac nie zaszkodzi... :)
cinek

Post autor: cinek »

Zapraszam na zaajęcia zobaczymy co da sie z ciebie jeszcze zrobić.
deedee

Post autor: deedee »

Hmm... spróbować nie zaszkodzi ;)
Edi

Post autor: Edi »

:) Hej moja córcia chodzi do tej szkoły - atmosfera miła, moje dziecko zadowolpne i ja rowniez, Opole tak trzymać!!!
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Dobrze, że ktoś pomyślał o czymś takim!!
serenada

Re: Zajęcia w Opolskiej Prywatnej Szkole Baletowej

Post autor: serenada »

[quote:6523b2d14a="cinek"] ... Jesteśmy otwarci na propozycje zajęć z dorosłymi ale jak na razie nikt nie wyraził chęci. Jak wiemy jest to jedyna taka placówka w województwie i mamy nadzieję że wypełni ogromną lukę w edukacji tanecznej wszystkich Opolan ... [/quote:6523b2d14a]

A czy ktoś jeszcze w ogóle pamięta Panią Janinę Sosnowską. Choreografa, nauczyciela wielu pokoleń Opolan. Ponad 40 lat prowadziła zespół baletowy w Opolu, wczesniej w Wojewódzkim później w Młodzieżowym Domu Kultury. Choroba, starość i samotność zakończyły za nią jej dzieło. Smutne, ale już niewiele osób o niej pamięta.
Zaczęłam tańczyć w jej zespole jak miałam 6 lat, tańczyłam baaaaaaaaaardzo długo. Pani Janina bowiem prowadziła grupę "dorosłą". Cudwona przygoda z tańcem, dała mi bardzo dużo. Szkoda, że się skończyła. Dzięki Pani Janinie kocham balet!!!! Bardzo brakuje mi naszych zajęć. Zostały zdjęcia, filmy video i zdarte baletki...

Pozdrawiam z Opola
ODPOWIEDZ