Jak sobie radzić z bólem?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja wiem jak to jest jak bolą palce od point....miałam skórę zdartą do mięsa, takiego różowiutkiego :roll: bolało, no ale ćwiczyłam bo co zrobić, chociaż wtedy najlepiej chyba wychodziła mi wariacja, w tańcu się bolu nie czuje...
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

czy mi sie wydaje czy ja juz gdzies widzialam taki sam prawie post jak teraz napisalas?

powoli zaczynam przyzwyczajac sie do bolu... <to znaczy juz dawno sie przyzwyczailam ale po prostu przestaje zwracac na niego najmniejsza uwage>
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Jak mnie po zajęciach nic nie boli to jestem pewna ,że nic nie robiłam i się nie starałam, więc wolę, jak boli. :lol:
Roch

Post autor: Roch »

ból to moj sprzymierzeniec, towarzyszyl mi od zawsze i (mam nadzieje), ze zawsze bedzie mi towarzyszyl, ktos tu mial napisane pod soba "Kto kocha musi cierpiec" - i taka jest prawda (bolesna?)
Bajaderka

Ja uwielbiam jak boli:) No cóż, jestem masochistką... ale wtedy wiem, że jest w miarę dobrze, tak samo jak już po 2 ćwiczeniu cieknie ze mnie, jestem cała morka, o, to sie nazywa staranie :lol:
Misour

Post autor: Misour »

Dzisiaj jestem obolała, gdyż wczoraj intensywnie ćwiczyłam, może znacie jakieś środki na takie bole tzn zakwasy etc. ?
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

[i:a603acc704]zakwasy najlepiej rozćwiczyć[/i:a603acc704]

co w praktyce oznacza podwójne katowanie się. pomaga, ręczę głową.
Bajaderka

albo wygrzać, ciepła kąpiel... 8) a najlepiej rozćwiczyc i zrobić sobie ciepłą kąpiel, o, tak:P
Domi

Post autor: Domi »

Chyba jeszcze nikt tu nie wspomniał o Ben-gayu, takiej maści na zakwasy o bardzo intensywnym zapachu. Ja jej rzadko używam na zakwasy, bo mnie chcą z domu wyrzucic jak tylko odkręcę tubkę, ale na obozach itd. się świetnie zawsze sprawdzała na takie bóle.
just_me

Post autor: just_me »

Ja wczoraj rozwaliłam sobie mały palec u nogi, dobrze, że pointa mi całkiem nie przemokła krwią (no ale wkładki do prania :) ). Może dziwne, ale ten ból, albo ten przy rozciąganiu zadziałały bardzo mobilizująco :)
ODPOWIEDZ