Jak sobie radzić z bólem?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Misour

Jak sobie radzić z bólem?

Post autor: Misour »

Witam.Zamierzam niedługo zapisać się na balet jednak po przeczytaniu niektorych postow przeraziłam się. Boję się bolu? Czy jest on taki wielki przy tańczeniu ?
Goosia

Post autor: Goosia »

zalezy od natężenia ćwiczeń :) jeśli nie będziesz odrazu chciała niewiadomo czego tylko zmotywujesz sie do systematycznej pracy - to wogóle nie odczujesz bólu jako takiego (ewentualnie pierwsze lekcje w pointach)
aniaka

Post autor: aniaka »

Nawet jesli poczujesz ból, to nie jest on taki zwyczajny! Jest to, jakby to powiedzieć, przyjemny ból :)
uleczka

Post autor: uleczka »

Bół który mobilizuje do dalszej pracy, który cieszy i mimo ze jestbólem sprawia przyjemnosc
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

Z czasem przyzwyczaisz się do tego bólu ;)
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

...a nawet powiedziałabym, że będziesz odkrywać jego kolejne poziomy, znaczenia, sensy :wink:
aniaka

Post autor: aniaka »

Więc w czterech słowach: ten ból jest kól ;))
Misour

Post autor: Misour »

Heh pocieszyłyście mnie bardzo :) a przy okazji czy znacie jakieś kursy albo warsztaty baletu w Warszawie ?
Julcia

Post autor: Julcia »

[quote:ea364f920b="drCoppelius"]Z czasem przyzwyczaisz się do tego bólu ;)[/quote:ea364f920b]
A potem będziesz od niego uzależniona ... :)
sisi

Post autor: sisi »

to nie tak jakby się wydawało... mówiąc ból mamy na mysli zmęczenie mięsci, zakwasy po intensywnych lekcjach, bolące palce gdy się stoi na pointach (ale to dopiero po jakims czasie). To moze dziwnie brzmiec, ale ten bół jest naprawdę przyjemny, daje poczucie, ze dobrze pracowałas nad ciałem i motywuje. ciągle na niego narzekamy, ale tak naprawdę wszyscy go kochamy :)
ODPOWIEDZ