tancerka, modelka a człowiek

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Gość

Post autor: Gość »

Na pewno fałszywe są przeliczniki z konkretną różnicą - typu dwóch podanych wyżej (Armido, czyli piewrszak o wzroście 120 powinien ważyć 0 kg? - zaznnaczam:pytanie nie jest złośliwe). Najbardziej sensowne jest wyliczanie [url=http://samozdrowie.interia.pl/dietetyka/karnet_news?tyt=Karnet%20dietetyczny&inf=537164]BMI[/url] -waga dzielona przez wzrost (w cm) do kwadratu. Nie słyszałam jednak nigdy jakie powinno być BMI tancerki (moim zdaniem ok. 16-17).
Zresztą waga wadze nierówna - mięśnie ważą więcej niż tłuszcz i osoba szczuplejsz, ale z rozbudowaną tkanką może ważyć więcej niż nieco tęższa (nie wiedziałam jakiego słowa użyć), ale za to z przewagą tłuszczu nad mięśniami. Po kolejne waga jest również zależna od masy kości.
Moim zdaniem nie ma żadnego idealnego przelicznika, ponieważ każdy człowiek ma inną budowę ciała.
(ponownie) Armida

-

Post autor: (ponownie) Armida »

Dlatego też napisałam "TAK SIĘ MÓWI", bo ja również się do tego nie stosuję. II sposób w moim przypadku się sprawdza, mogę się kontrolować i jestem zadowolona, a wyliczając BMI zawsze wychodzi mi ze mam niedowagę :? . I to taką nawet 10 kilo. A wracając do różnicy 20 jednostek pomiedzy, to zauważ, że BMI wylicza się od 145cm, różnica 20jednostek zaczyna się od 160cm. Wszystko ma sens. BMI nie wylicza się dla dzieci o wzroście 120cm bo równiez wychodzą głupoty.

Pozdrawiam
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

ta waga w BIM to jest jakieś nienormalne...... Wyszło mi ze przy wzroście 155 cm powinnam wazyc 48 kg........ A to chyba bzdura....... byłabym wtedy gruba...... i to bardzo. Moja koleżanka która wazy mnie więcej tyle i jest mojego wzrostu miałaby według BIM idealną wagę, a ona jest..... poprostu gruba....... Ja tez według BIM mam spora niedowagę.......
Gość

Post autor: Gość »

Intrerpretacja BMI jest przewidziana dla "normalnych" ludzi. Ale ja mam koleżankę, która przy wzroście 160 waży 45kg i wyglądan na prawdę jak patyk. Pisałam już - nie warto sie porównywać, bo waga wadze nierówna.
aankaa_baletnica=)

no tak........ baletnice rzeczywiście zwykle powinny ważyc mniej d zwykłego człowieka.
sisi

Post autor: sisi »

ale szkielety tez nieladnie wygladaja. za chude wygladaja jak wieszaki na tutu...
aankaa_baletnica=)

masz racje. Szkielety tez nie wygladają ładnie. Najlepiej jak baletnica nie jest koścista, ale tez nie ma za dużo tłuszczu.....
sisi

Post autor: sisi »

Margot Fonteyn w swojej autobiografii, o mężu Tito (dr. Ariasie):

"Dość wcześnie zauważył, że istnieją pewne podobieństwa między tancerzami i końmi wyścigowymi: muszą starannie ćwiczyć, mnóstwo jedzą, miewają problemy z kostami u nóg; prócz tego i tancerzy i konie malował kiedyś Degas. W jakiś czas potem Tito próbował wyjaśnić tę teorię pewnemu niepojętnemu dziennikarzowi, który w końcu napisał: 'Dr Arias oświadczył, że jego żona przypomina koński zad.' "

Touche!
:D
aankaa_baletnica=)

hahahahaha :lol: z tym "konskim zadem" to śmieszne :lol:
Czajori

Post autor: Czajori »

Heh, określenie "wieszak na tutu" tez jest genialne...
Morweno, jesteś normalna, nie przejmuj się biodrami, tylko ciesz się ładną kobiecą linią :) Czy Twój nick związany jest z grą fantasy pt. "Konfrontacja"?
ODPOWIEDZ