Troczki

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
just_me

Troczki

Post autor: just_me »

Nie wiedziałam, gdzie włożyć to pytanie, więc napisałam nowy temat. Jakiej długości są troczki (tasiemki) przy Waszych pointach? Tak mniej więcej oczywiście... A ich szerokość? Ja osobiście teraz mam takie 2,5 cm, zmieniłam, bo wcześniejsze były 1,5 cm. W sumie nie wiem, czy to jakaś znacząca różnica, ale tańczy mi się lepiej. Dzięki za odpowiedź!
sisi

Post autor: sisi »

moje są dość szerokie i lubię je, b dobrze trzymają nogę.

mam problem z podeszwą point - przesuwa się na bok( zawsze na prawej nodze, obojętnie który but zalożę). wczesniej nic takiego się nie działo, wiec to chyba nie jest problem "krzywej stopy". doszyłam gumkę i jest trochę lepeij, ale niestety nie zupełnie. co z tym zrobić? boję się, zeby nie przesuwała sie zbyt mocno w czasie tanca, bo łatwiej źle spaść i nabawić się kontuzji.
sfra

Post autor: sfra »

Lepsze szerokie niz wąskie, poza tym atłasowe szybko ześlizgują się ze stopy.
Czajori

Post autor: Czajori »

Szerokie troczki z tzw. "taśmy podszyciowej", długość ok. 60 cm każdy.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja polecam najbardziej nie te atłasowe, bo one się strasznie szybko próją, rozwiązują i wogóle ta dziwnie się w nich ćwiczy, przynajmniej mi...chociaż ładnie wyglądają.. :roll:
uleczka

Post autor: uleczka »

atłasowe miałam zawsze na wystepy bo lepiej wygladaja ale tak do codziennego uzytku to takie z materiału i jakies gumki podoszywane na kostce i z tyłu zeby przełozyc troczki, im wiecej tego miałam tym mi sie lepiej tanzyło, chociarz raz zdazyło mi sie tanczyc w pointach bez troczków, kupiłam nowe wrzuciłam do plecaka i dopiero na balecie zauwazyłam ze.... nie doszyłam troczków ani gumek! Nic sobie nie zrobiłam :D
sisi

Post autor: sisi »

:shock: i jak to się stało ze ci nie spadały ze stopy? ściągnięta gumka wystarczyła?
Joanna

Post autor: Joanna »

Może ma wysokie podbicie i tym podobne ułatwienia ;)

Barbara Bittnerówna ponoć całe życie tanczyła bez troczków, gumek, itp. :)
Paula

Post autor: Paula »

Nam to by Pani nawet nie pozowliła ćwiczyc w takich pointach bez gumek a tym bardziej bez troczków...
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

nam by też Pani nie pozwoliła....a pozatym wszystkim by pointy pospadały...
ODPOWIEDZ