Troczki
Troczki
Nie wiedziałam, gdzie włożyć to pytanie, więc napisałam nowy temat. Jakiej długości są troczki (tasiemki) przy Waszych pointach? Tak mniej więcej oczywiście... A ich szerokość? Ja osobiście teraz mam takie 2,5 cm, zmieniłam, bo wcześniejsze były 1,5 cm. W sumie nie wiem, czy to jakaś znacząca różnica, ale tańczy mi się lepiej. Dzięki za odpowiedź!
moje są dość szerokie i lubię je, b dobrze trzymają nogę.
mam problem z podeszwą point - przesuwa się na bok( zawsze na prawej nodze, obojętnie który but zalożę). wczesniej nic takiego się nie działo, wiec to chyba nie jest problem "krzywej stopy". doszyłam gumkę i jest trochę lepeij, ale niestety nie zupełnie. co z tym zrobić? boję się, zeby nie przesuwała sie zbyt mocno w czasie tanca, bo łatwiej źle spaść i nabawić się kontuzji.
mam problem z podeszwą point - przesuwa się na bok( zawsze na prawej nodze, obojętnie który but zalożę). wczesniej nic takiego się nie działo, wiec to chyba nie jest problem "krzywej stopy". doszyłam gumkę i jest trochę lepeij, ale niestety nie zupełnie. co z tym zrobić? boję się, zeby nie przesuwała sie zbyt mocno w czasie tanca, bo łatwiej źle spaść i nabawić się kontuzji.
atłasowe miałam zawsze na wystepy bo lepiej wygladaja ale tak do codziennego uzytku to takie z materiału i jakies gumki podoszywane na kostce i z tyłu zeby przełozyc troczki, im wiecej tego miałam tym mi sie lepiej tanzyło, chociarz raz zdazyło mi sie tanczyc w pointach bez troczków, kupiłam nowe wrzuciłam do plecaka i dopiero na balecie zauwazyłam ze.... nie doszyłam troczków ani gumek! Nic sobie nie zrobiłam :D