CO SĄDZICIE O MUSICALACH? :)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
tancereczka19

CO SĄDZICIE O MUSICALACH? :)

Post autor: tancereczka19 »

Niektórzy uważają je za komercje. Ja myśle że to nie do konca słuszne. Co myślicie o tej formie przekazu scenicznego? Ja szczerze mówiac jestem ich wielką zwolenniczka:) Połaczenie tańca spiewu i gry aktorskiej. Czyli wszystkiego co kocham :wink: Widzieliście jakieś dobre musicale? Może wystepowaliście w jakichś? Pozdrawiam! :wink:
uleczka

Post autor: uleczka »

Podziwiam, najtrudniejsze do wykonania, łączą wszytskie dziedziny, a przygotowanie wymaga naprawde wiele wile ciezkiej pracy... Przeciez tam liczy sie wszytsko, umiejęstność śpiewu tańca i gry aktorskiej! Trzeba być naprawde uzdolnionym
sisi

Post autor: sisi »

"Chicago"... mniam :) choc sfilmowane nie zatracilo swojej musicalowosci, Catherine spisala sie na medal (zasluzony oskar!), muzyka bajeczna, a choreografia do "tanga wieziennego" i "all that jazz" - miodzio :)
uleczka

Oj tak Chicago boskie, ogladałam kilka razy i mniam....
A Moulin Rouge ??tez cudo
tancereczka19

A gdzie widzieliście Chicago? Ja widziałam w warszawskiej Komedii i myśle że wypadło super. Można było zobaczyć tam wiele uzdolnionych osób. Czy ktoś widział może Chicago w Gdyni? Ciekawią mnie opinie na ten temat. Sama bym chciała zobaczyć. Co do Moulin Rouge, to faktycznie jest świetne. Widziałam je pewnie z milion razy :wink: Jednak moim ulubionym musicalem pozostaja Koty:)
sisi

Post autor: sisi »

ja mialam na mysli film "Chicago", ktory jednak zakrawal bardziej na musical :)
tancereczka19

Faktycznie , niedoczytałam Twojego posta. Ale zachecam również do zobaczenia wersji teatralnej. Warto!:)
uleczka

Ktos tu wspomiała o Kotach, zeczywiście dobra, mój ulubiony utwór to Dachowy song i Pamięć
Nefretete

Post autor: Nefretete »

"Koty" chetnie bym zobaczyla. Chicago rzeczywiscie swietne. swoja droga w zeszlym roku na biennale w Poznaniu C. Caballero na zajeciach z broadway jazzu uczyl oryginalnego ukladu z "Chicago" (do "All that jazz") :)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

uwielbiam Hair i Jezus Christ Superstar - oba w rersji filmowej oczywiście bo na scenie jeszcze nie widziałam
ODPOWIEDZ