Niektórzy uważają je za komercje. Ja myśle że to nie do konca słuszne. Co myślicie o tej formie przekazu scenicznego? Ja szczerze mówiac jestem ich wielką zwolenniczka:) Połaczenie tańca spiewu i gry aktorskiej. Czyli wszystkiego co kocham :wink: Widzieliście jakieś dobre musicale? Może wystepowaliście w jakichś? Pozdrawiam! :wink:
Podziwiam, najtrudniejsze do wykonania, łączą wszytskie dziedziny, a przygotowanie wymaga naprawde wiele wile ciezkiej pracy... Przeciez tam liczy sie wszytsko, umiejęstność śpiewu tańca i gry aktorskiej! Trzeba być naprawde uzdolnionym
"Chicago"... mniam :) choc sfilmowane nie zatracilo swojej musicalowosci, Catherine spisala sie na medal (zasluzony oskar!), muzyka bajeczna, a choreografia do "tanga wieziennego" i "all that jazz" - miodzio :)
A gdzie widzieliście Chicago? Ja widziałam w warszawskiej Komedii i myśle że wypadło super. Można było zobaczyć tam wiele uzdolnionych osób. Czy ktoś widział może Chicago w Gdyni? Ciekawią mnie opinie na ten temat. Sama bym chciała zobaczyć. Co do Moulin Rouge, to faktycznie jest świetne. Widziałam je pewnie z milion razy :wink: Jednak moim ulubionym musicalem pozostaja Koty:)
"Koty" chetnie bym zobaczyla. Chicago rzeczywiscie swietne. swoja droga w zeszlym roku na biennale w Poznaniu C. Caballero na zajeciach z broadway jazzu uczyl oryginalnego ukladu z "Chicago" (do "All that jazz") :)