Studium Baletowe Opery i operetki Krakowskiej

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

mam jeszcze pytanie- ile kosztuje Studium za miesiąc i jakie trzeba spełniac warunki zeby sie tam dostac?
No i w końcu, jako że jest powszechna opinia że studium bardziej idzie w kierunku profesjonalnego tańca- gdzie tańczą absolwenci? Były jakieś przypadki dostania się do profesjonalnych zespołów (nie wliczając w to naszej krakowskiej opery) ?
a.k.

Post autor: a.k. »

wiesz, ja pytałam o inny wymiar godzin, bez teorii.
czyli wyszło za zajęcia 2 x w tygodniu 500 zł za semestr.
podejrzewam że pewnie za wszystko trzeba zapłacić 1000, a może troszkę więcej zł za semestr, może 1500...
Wiem, ze po skończeniu Studia Baletowego można jechać do Warszawy zdawać dyplom. A potem to już jest się traktowanym jak absolwent Szkoły Baletowej, tak mi się wydaje. A dlaczego nie?

[Czy to prawda, że Szkoła na Łąkowej kosztuje 6000 zł. za semestr?!]
Bajaderka

no cóż, ale to że się zrobi eksternistycznie dyplom w w-wie to nie znaczy ze trzeba tanczyc na tyle dobrze zeby moc tanczyc zawodowo...

A co do sb na łąkowej to nie prawda, semestr kosztuje 1000-1200zł...
Tranquility

Post autor: Tranquility »

bez przesady, nikt w warszawie dyplomu nie dostanie bez odpowiednich umiejętności...
Bajaderka

Tranq, bez odpowiednich nie, ale nie koniecznie na poziomie zawodowych tancerzy...
a.k.

Post autor: a.k. »

myślałam, że wszyscy traktowani są tak samo, wg jednej skali ocen...?
Albo się zda lepiej albo gorzej, prawda?
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Tak, ale to jest co innego jak osoba zdaje po OSB, a po szkole prwatnej. Wiadomo, że ta pierwsza siłą rzeczy jest lepsza i ocenę także będzie miała wyższą (nie mówię tu o jakichś wybitynych talentach, po szkołach prywatnych) A poza tym na zdawanie eksterynistycznie w Warszawie trzeba mieć zgodę dyrektora szkoły.
Brzydula

Post autor: Brzydula »

Ja chodze do tego studia juz od 6 lat.
zdanie mam dobra. nauczyciele sa doswiadczonymi tancerzami no nieliczac jednaj ale mniejsza o to...
w klasach od 01 do 03 maluchy uczy przez 3 lata ta sama Pani ktora z reszta bardzo lubie xD
pozniej klasa wstepna ale nie wiem jak to wyglda ominelam.
co do dyplomow. nie slyszalam o nikim kto by to totalnie zawalil poniewaz kadra pedagogiczna doszpuszcza do samych przygotowan do zdawania tylko najlepszych co uwazam za sluszne.
zachecam do uczeszczania. :D
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

[color=green:ad9dd71500]Teamt powinien byc zakonczony juz dawno. Posty zostana usuniete. [/color:ad9dd71500]
kakad

Post autor: kakad »

Zapraszamy wszystkich na końcoworoczne występy studia baletowego opery krakowskiej, które odbędą się 10, 11.06 w Nowohucki centrum Kultury.

Bilety do nabycie w kasie Opery Krakowskiej lub w kasie NCK
ODPOWIEDZ