Studium Baletowe Opery i operetki Krakowskiej
mam jeszcze pytanie- ile kosztuje Studium za miesiąc i jakie trzeba spełniac warunki zeby sie tam dostac?
No i w końcu, jako że jest powszechna opinia że studium bardziej idzie w kierunku profesjonalnego tańca- gdzie tańczą absolwenci? Były jakieś przypadki dostania się do profesjonalnych zespołów (nie wliczając w to naszej krakowskiej opery) ?
No i w końcu, jako że jest powszechna opinia że studium bardziej idzie w kierunku profesjonalnego tańca- gdzie tańczą absolwenci? Były jakieś przypadki dostania się do profesjonalnych zespołów (nie wliczając w to naszej krakowskiej opery) ?
wiesz, ja pytałam o inny wymiar godzin, bez teorii.
czyli wyszło za zajęcia 2 x w tygodniu 500 zł za semestr.
podejrzewam że pewnie za wszystko trzeba zapłacić 1000, a może troszkę więcej zł za semestr, może 1500...
Wiem, ze po skończeniu Studia Baletowego można jechać do Warszawy zdawać dyplom. A potem to już jest się traktowanym jak absolwent Szkoły Baletowej, tak mi się wydaje. A dlaczego nie?
[Czy to prawda, że Szkoła na Łąkowej kosztuje 6000 zł. za semestr?!]
czyli wyszło za zajęcia 2 x w tygodniu 500 zł za semestr.
podejrzewam że pewnie za wszystko trzeba zapłacić 1000, a może troszkę więcej zł za semestr, może 1500...
Wiem, ze po skończeniu Studia Baletowego można jechać do Warszawy zdawać dyplom. A potem to już jest się traktowanym jak absolwent Szkoły Baletowej, tak mi się wydaje. A dlaczego nie?
[Czy to prawda, że Szkoła na Łąkowej kosztuje 6000 zł. za semestr?!]
-
Tranquility
-
~ balerinka ~
Tak, ale to jest co innego jak osoba zdaje po OSB, a po szkole prwatnej. Wiadomo, że ta pierwsza siłą rzeczy jest lepsza i ocenę także będzie miała wyższą (nie mówię tu o jakichś wybitynych talentach, po szkołach prywatnych) A poza tym na zdawanie eksterynistycznie w Warszawie trzeba mieć zgodę dyrektora szkoły.
Ja chodze do tego studia juz od 6 lat.
zdanie mam dobra. nauczyciele sa doswiadczonymi tancerzami no nieliczac jednaj ale mniejsza o to...
w klasach od 01 do 03 maluchy uczy przez 3 lata ta sama Pani ktora z reszta bardzo lubie xD
pozniej klasa wstepna ale nie wiem jak to wyglda ominelam.
co do dyplomow. nie slyszalam o nikim kto by to totalnie zawalil poniewaz kadra pedagogiczna doszpuszcza do samych przygotowan do zdawania tylko najlepszych co uwazam za sluszne.
zachecam do uczeszczania. :D
zdanie mam dobra. nauczyciele sa doswiadczonymi tancerzami no nieliczac jednaj ale mniejsza o to...
w klasach od 01 do 03 maluchy uczy przez 3 lata ta sama Pani ktora z reszta bardzo lubie xD
pozniej klasa wstepna ale nie wiem jak to wyglda ominelam.
co do dyplomow. nie slyszalam o nikim kto by to totalnie zawalil poniewaz kadra pedagogiczna doszpuszcza do samych przygotowan do zdawania tylko najlepszych co uwazam za sluszne.
zachecam do uczeszczania. :D