Lordoza
[quote:5fd35e2636="Kasia :))"]ale dzieki lordzozie wydaje mi sie ze trzymasz noge wysoko do tyłu ;)
niestety gorzej z przodem. ja po prostu nie moge jej uniesc!
czy to wlasnie przez lordoze?(miesnie mam raczej mocne, ale moze tez niewypracowane, jednakze czy lordoze takze mogla si to tego przycznic?)[/quote:5fd35e2636]
:D:D:D:D DOKŁADNIE:D
Ja tez do attitude i arabesque idealnie się wyginam i pomiedzy plecami a noga mam 90*
Za to do przodu horror, moze utrzymac noge tylko pare sekund :twisted:
Kasiu:)) dziekuje za pomoc w wyjasnieniu tego dziwnego zjawiska :D
ciekawych rzeczy to ja się tutaj dowiaduje
:roll:
:wink:
niestety gorzej z przodem. ja po prostu nie moge jej uniesc!
czy to wlasnie przez lordoze?(miesnie mam raczej mocne, ale moze tez niewypracowane, jednakze czy lordoze takze mogla si to tego przycznic?)[/quote:5fd35e2636]
:D:D:D:D DOKŁADNIE:D
Ja tez do attitude i arabesque idealnie się wyginam i pomiedzy plecami a noga mam 90*
Za to do przodu horror, moze utrzymac noge tylko pare sekund :twisted:
Kasiu:)) dziekuje za pomoc w wyjasnieniu tego dziwnego zjawiska :D
ciekawych rzeczy to ja się tutaj dowiaduje
:roll:
:wink:
dzieje się tak, ponieważ arabesques trzymajcią po części plecy - a jesli nie pamięta się o trzymaniu biodra równo z drugim to łatwiej podnieć nogę, tylko ze wtedy to wprawdzie wygląda ładnie, ale nie jest prawidłowe. żeby podnosić nogi z przodu trzeba starać się maksymalnie wspomagać mięśniami brzucha i dwugłowami uda (te mięśnie z tyłu nogi)
[quote:0de5a5ac54="Kasia :))"]ostatnio przyuwazylam ze gdy leze na plecach to nie umiem docisnac ich do ziemi wciaz lezac z prostymi nogami.
by to zrobic musze ugiac nogi.
wy tez uginacie?[/quote:0de5a5ac54]
Ja zebym nie wiem jak sie wysilała to nie docisne pleców do podłogi :evil: nawet jak ugne nogi to dalej jest szpara :/
i nic nie pomaga (tzn, niby cwicze ale efekty marne) :cry:
PS. sisi. teraz bede już uważać na te plecy, dzieki za pomoc :D
by to zrobic musze ugiac nogi.
wy tez uginacie?[/quote:0de5a5ac54]
Ja zebym nie wiem jak sie wysilała to nie docisne pleców do podłogi :evil: nawet jak ugne nogi to dalej jest szpara :/
i nic nie pomaga (tzn, niby cwicze ale efekty marne) :cry:
PS. sisi. teraz bede już uważać na te plecy, dzieki za pomoc :D