Nie wiem, czy to pomoże przybliżyć cokolwiek, ale podobny ból odczuwałam w nadgarstku, po tym jak za mocno próbowałam odkręcić słoik z dżemikiem : )
naciągnięte/nadwyrężone mięśnie i ścięgna
Gdy podnoszę nogę, mięsień boli tak, jakbym miała przywiązane kamienie do nogi, trudno mi ją wyprostować podczas podnoszenia. Jest obolały podczas pracy
Nie wiem, czy to pomoże przybliżyć cokolwiek, ale podobny ból odczuwałam w nadgarstku, po tym jak za mocno próbowałam odkręcić słoik z dżemikiem : )
-
venus-in-furs
Proponuję jednak opuścić lekcję raz czy dwa. Zaraz bowiem może się okazać (czego Ci oczywiście nie życzę), że będziesz zmuszona ich w ogóle zaprzestać z powodu poważnego urazu. Czasami naprawdę lepiej odpuścić na chwilę.
Idź do lekarza. Kontuzja Achillesa to nie żarty, to bardzo ważna część ciała dla tancerza!
W dodatku kontuzja Achillesa lubi wracać, więc nie lekceważ tego.
Idź do lekarza. Kontuzja Achillesa to nie żarty, to bardzo ważna część ciała dla tancerza!
W dodatku kontuzja Achillesa lubi wracać, więc nie lekceważ tego.
Doświadczył ktoś
Mam dyskopatię w odcinku lędźwiowym i jak mi się wysuwa dysk to właśnie taki ból odczuwam jak opisałaś. Dysk mi uciska na nerw i stąd ten ból promieniuje.
Oczywiście ja mówię tu o swoich doświadczeniach, nie jest to absolutnie diagnoza dla Ciebie.
Ale najlepiej chyba prześwietlić kręgosłup i do ortopedy maszerować jeśli to dłużej się utrzyma.
Mam dyskopatię w odcinku lędźwiowym i jak mi się wysuwa dysk to właśnie taki ból odczuwam jak opisałaś. Dysk mi uciska na nerw i stąd ten ból promieniuje.
Oczywiście ja mówię tu o swoich doświadczeniach, nie jest to absolutnie diagnoza dla Ciebie.
Ale najlepiej chyba prześwietlić kręgosłup i do ortopedy maszerować jeśli to dłużej się utrzyma.
Kręgosłup prześwietlony. Wyszła skolioza odc. lędźwiowego. Piersiową już mam i obydwie sa w tą samą stronę. Wychodzi noszenie 7 kilogramowego plecaka załadowanego podręcznikami, zeszytami i brak szafek w szkole. Mimo wszystko- taniec i skrzywienie kręgosłupa? To się nie powinno wykluczać? Powinnam ograniczy rozciąganie jednej ze stron, eby tylko tej skoliozy nie pogłębiać? Nie mogę nie rozciogac się w dou!m