naciągnięte/nadwyrężone mięśnie i ścięgna
Gdy podnoszę nogę, mięsień boli tak, jakbym miała przywiązane kamienie do nogi, trudno mi ją wyprostować podczas podnoszenia. Jest obolały podczas pracy :sad:
Nie wiem, czy to pomoże przybliżyć cokolwiek, ale podobny ból odczuwałam w nadgarstku, po tym jak za mocno próbowałam odkręcić słoik z dżemikiem : )
Nie wiem, czy to pomoże przybliżyć cokolwiek, ale podobny ból odczuwałam w nadgarstku, po tym jak za mocno próbowałam odkręcić słoik z dżemikiem : )
-
venus-in-furs
Proponuję jednak opuścić lekcję raz czy dwa. Zaraz bowiem może się okazać (czego Ci oczywiście nie życzę), że będziesz zmuszona ich w ogóle zaprzestać z powodu poważnego urazu. Czasami naprawdę lepiej odpuścić na chwilę.
Idź do lekarza. Kontuzja Achillesa to nie żarty, to bardzo ważna część ciała dla tancerza!
W dodatku kontuzja Achillesa lubi wracać, więc nie lekceważ tego.
Idź do lekarza. Kontuzja Achillesa to nie żarty, to bardzo ważna część ciała dla tancerza!
W dodatku kontuzja Achillesa lubi wracać, więc nie lekceważ tego.
Doświadczył ktoś :)
Mam dyskopatię w odcinku lędźwiowym i jak mi się wysuwa dysk to właśnie taki ból odczuwam jak opisałaś. Dysk mi uciska na nerw i stąd ten ból promieniuje.
Oczywiście ja mówię tu o swoich doświadczeniach, nie jest to absolutnie diagnoza dla Ciebie.
Ale najlepiej chyba prześwietlić kręgosłup i do ortopedy maszerować jeśli to dłużej się utrzyma.
Mam dyskopatię w odcinku lędźwiowym i jak mi się wysuwa dysk to właśnie taki ból odczuwam jak opisałaś. Dysk mi uciska na nerw i stąd ten ból promieniuje.
Oczywiście ja mówię tu o swoich doświadczeniach, nie jest to absolutnie diagnoza dla Ciebie.
Ale najlepiej chyba prześwietlić kręgosłup i do ortopedy maszerować jeśli to dłużej się utrzyma.
Kręgosłup prześwietlony. Wyszła skolioza odc. lędźwiowego. Piersiową już mam i obydwie sa w tą samą stronę. Wychodzi noszenie 7 kilogramowego plecaka załadowanego podręcznikami, zeszytami i brak szafek w szkole. Mimo wszystko- taniec i skrzywienie kręgosłupa? To się nie powinno wykluczać? Powinnam ograniczy rozciąganie jednej ze stron, eby tylko tej skoliozy nie pogłębiać? Nie mogę nie rozciogac się w dou!m