CO SĄDZICIE O MUSICALACH? :)
Mój ukochany musical to "Notre Dame de Paris" z Garou, Helene Segara, Davidem Lavoie, Luckiem Mervilem i Patrickiem Fiori oraz Julie Zenatti i Bruno Pelletierem w rolach głównych. Od pierwszego do ostatniego dźwięku i kroku oglądałam go z rozdziawioną gębą.... :mrgreen:
Na okrągło słucham muzyki z NDDP i z "Romea i Julii" francuskiego. No a drugi genialny musical to "Cats" ale w oryginale, nie polskie. Polskich jeszcze nie widziałam :oops: Ze względu na muzykę ogromniaste wrażenie robi też na mnie "Upiór w operze".
Na okrągło słucham muzyki z NDDP i z "Romea i Julii" francuskiego. No a drugi genialny musical to "Cats" ale w oryginale, nie polskie. Polskich jeszcze nie widziałam :oops: Ze względu na muzykę ogromniaste wrażenie robi też na mnie "Upiór w operze".
[quote="Chiquita"]
Na okrągło słucham muzyki z NDDP i z "Romea i Julii" francuskiego. quote]
Co do NDP to się zgodzę jak najbardziej, bo musical jest bardzo dobry i pod względem inscenizacyjnym i choroegraficznym, no i wreszcie wokalnym. Ale "Romeo i Julia" to taka szmira, która ma tylko jedną piosenkę wartą słuchania ("Aimer") - brzydkie układy, brzydki wokal, eee... <zniesmaczony>
Na okrągło słucham muzyki z NDDP i z "Romea i Julii" francuskiego. quote]
Co do NDP to się zgodzę jak najbardziej, bo musical jest bardzo dobry i pod względem inscenizacyjnym i choroegraficznym, no i wreszcie wokalnym. Ale "Romeo i Julia" to taka szmira, która ma tylko jedną piosenkę wartą słuchania ("Aimer") - brzydkie układy, brzydki wokal, eee... <zniesmaczony>
[quote:42cced795c] Ale "Romeo i Julia" to taka szmira, która ma tylko jedną piosenkę wartą słuchania ("Aimer") - brzydkie układy, brzydki wokal, eee... <zniesmaczony>[/quote:42cced795c]
No nie wiem czy tylko "Aimer".... Mi się podoba jeszcze "Les rois du monde" i "La vengeance". Co do tańca to się nie wypowiem, bo jeszcze nie widziałam (jestem w trakcie ściągania)
A co sądzicie o polskim "Romeo i Julii"????
No nie wiem czy tylko "Aimer".... Mi się podoba jeszcze "Les rois du monde" i "La vengeance". Co do tańca to się nie wypowiem, bo jeszcze nie widziałam (jestem w trakcie ściągania)
A co sądzicie o polskim "Romeo i Julii"????
-
Black Mamb