CO SĄDZICIE O MUSICALACH? :)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Chiquita

Post autor: Chiquita »

Mój ukochany musical to "Notre Dame de Paris" z Garou, Helene Segara, Davidem Lavoie, Luckiem Mervilem i Patrickiem Fiori oraz Julie Zenatti i Bruno Pelletierem w rolach głównych. Od pierwszego do ostatniego dźwięku i kroku oglądałam go z rozdziawioną gębą.... :mrgreen:
Na okrągło słucham muzyki z NDDP i z "Romea i Julii" francuskiego. No a drugi genialny musical to "Cats" ale w oryginale, nie polskie. Polskich jeszcze nie widziałam :oops: Ze względu na muzykę ogromniaste wrażenie robi też na mnie "Upiór w operze".
Nena

Post autor: Nena »

Oglądałam angielskie "Cats" i chociaż to jasne, że na żywo wszystko wygląda lepiej, na mój gust polskie są lepsze ;P Ciekawość układów, głosy i taniec aktorów... Sądzę, że "Kotami" Polska naprawdę może się popisać :D
Chiquita

oj, oj, oj..... w takim razie szybciutko muszę nadrobić polską wersję Kociaków :)
Nena

Post autor: Nena »

Ja mogę Ci je tylko serdecznie polecić.. Niezapomniane przeżycie, zobaczyć takie "Koty" na żywo... :D
sfra

Post autor: sfra »

[quote="Chiquita"]
Na okrągło słucham muzyki z NDDP i z "Romea i Julii" francuskiego. quote]

Co do NDP to się zgodzę jak najbardziej, bo musical jest bardzo dobry i pod względem inscenizacyjnym i choroegraficznym, no i wreszcie wokalnym. Ale "Romeo i Julia" to taka szmira, która ma tylko jedną piosenkę wartą słuchania ("Aimer") - brzydkie układy, brzydki wokal, eee... <zniesmaczony>
Chiquita

[quote:42cced795c] Ale "Romeo i Julia" to taka szmira, która ma tylko jedną piosenkę wartą słuchania ("Aimer") - brzydkie układy, brzydki wokal, eee... <zniesmaczony>[/quote:42cced795c]
No nie wiem czy tylko "Aimer".... Mi się podoba jeszcze "Les rois du monde" i "La vengeance". Co do tańca to się nie wypowiem, bo jeszcze nie widziałam (jestem w trakcie ściągania)
A co sądzicie o polskim "Romeo i Julii"????
Black Mamb

Post autor: Black Mamb »

musicale sa naprawde niesamowita jak dla mnie forma przekazu...;P ja uwielbiam "Taniec Wampirów" i "chicago" a widzieliście juz moze ten nowy fim "Step up" co o nim sadzicie????????? :?:
Gość

Post autor: Gość »

http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2907&postdays=0&postorder=asc&start=0
sfra

Post autor: sfra »

Co do francuskich musicali, to wart zobaczenia jest "Przemineło z wiatrem" w reżyserii i choreografii Kamela Ouali, który notabene jest pedagogiem w szkole ONP. Spektakl moze zbyt monumentalny i naładowany jak dla mnie (w końcu taka powieść), ale z naprawdę pięknymi momentami... :P
Nusia

Post autor: Nusia »

http://www.youtube.com/watch?v=QxlTkCVoji0

Młodziutki Janowski, młodziutka Górniak, kolorowe dresy i ciekawe fryzury - początki "Metra" :D
ODPOWIEDZ