VLADIMIR YAROSHENKO

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Idris

Post autor: Idris »

[quote6c="Ali"][quote6c="Idris"]... A ja się właśnie zastanawiam nad jeszcze jednym Basiliem...[/quote6c]
Też o tym myślę Idris, ale tymczasem dołączyła do nas pani red. Dorota Szwarcman, której Vladimir :smile: także "w duszy zagrał", bo pisze na swoim blogu:

„... najbardziej mnie zachwycił Vladimir Yaroshenko (Basilio). Maria Żuk (Kitri) z dużym wdziękiem, obrotów w słynnym momencie wykonała 25 zamiast 32, ale ja bym i pięciu nie zrobiła, więc o czym ja w ogóle mówię”. http://szwarcman.blog.polityka.pl/2014/05/30/dzender-u-glucka/#comments

Obrotów Marii nie liczyłem, jednak wykonała je z klasą, więc niechaj będzie i 25; za to z jej "dużym wdziękiem" - pełna zgoda.[/quote6c]

Poczytałam, co tam o naszym doskonałym Don Kichocie :D i stwierdzam, że w tym wszystkim jednak przyznanie się do zachwytu Vladimirem, to bardzo dużo. Zatem ponowne gratulacje dla naszego bohatera.
Też nie liczyłam tych obrotów Marii.. raczej wstrzymywałam oddech..poważnie.
Nie sądzę zresztą bym się ich doliczyła. Musiałabym przestać je podziwiać.
No ale jeśli ktoś się nudzi na balecie, to liczenie obrotów może być dobrym na to sposobem. ;)
Jednak nie do kończa wierzę... A nawet jeśli... 25 pięknych obrotów uśmiechniętej Mashy Żuk, to jest coś...Tak, duży wdzięk był.
No i teraz przyznaję, że ciągle rozważam piątkowe, ponowne spotkanie z powyżej omawianą parą. Czemu w tym roku balet kończy się tak wcześnie :(
Pamiętam zeszłoroczne zamknięcie sezonu Świętem Wiosny z naszym Wybrańcem. To był 20 czerwca.

edit: P.S. jak miło zacząć jedenastą stronę w tym wątku, 11tka to moja ulubiona liczba. :)
Ali

Post autor: Ali »

[quote64="Idris"]...Czemu w tym roku balet kończy się tak wcześnie. Pamiętam zeszłoroczne zamknięcie sezonu Świętem Wiosny z naszym Wybrańcem. To był 20 czerwca...[/quote64]
Ależ nie Idris, spójrz w kalendarz przedstawień, przecież PBN występuje w tym roku nawet jeszcze 28 czerwca z "Obsesjami", gdzie :smile: Vladimir tańczy zwykle aż w dwóch baletach Krzysztofa Pastora. Jeszcze może się wiele wydarzyć...
Idris

[quotea4="Ali"][quotea4="Idris"]...Czemu w tym roku balet kończy się tak wcześnie. Pamiętam zeszłoroczne zamknięcie sezonu Świętem Wiosny z naszym Wybrańcem. To był 20 czerwca...[/quotea4]
Ależ nie Idris, spójrz w kalendarz przedstawień, przecież PBN występuje w tym roku nawet jeszcze 28 czerwca z "Obsesjami", gdzie :smile: Vladimir tańczy zwykle aż w dwóch baletach Krzysztofa Pastora. Jeszcze może się wiele wydarzyć...[/quotea4]

Ojej, to coś mi się pomieszało kompletnie. Zamroczyło mnie najpewniej, byłam przekonana, że Don Kichot kończy sezon baletowy.. i to tak wcześnie.
To już mi lepiej. Ciut ciut. Bo zerknęłam na wolne miejsca 6.06 i nie są zbyt pocieszające... :) ale jeszcze się nie poddaję.
Dzięki, Ali, naprawdę uratowałeś mnie.:)

P.S. Wreszcie awansowałam na adepta baletu :))

P.S. Ja ciągle mam w głowie Twój apel na wątku PBN, że miłośnicy baletu(w tym ja, wywołana do tablicy z imienia Idris :) ) nie byli na Obsesjach i że to wstyd, więc, ponieważ napisałeś[quotea4] 28 czerwca z "Obsesjami", gdzie :smile: Vladimir tańczy zwykle aż w dwóch baletach Krzysztofa Pastora. [/quotea4], spieszę donieść, że oczywiście na Obsesjach byłam, wiem.. tylko jakoś tak mi to fatalnie idzie, że tylko znajduję wenę i czas do udzielania sie w tym wątku. Przepraszam. Dopiero kilka dni temu dotarłam do tego apelu i ciągle mam zamiar odpisać..
Ali

[quotef5="Idris"]...P.S. Wreszcie awansowałam na adepta baletu...[/quotef5]
Gratuluję Idris. Szkoda, że nie doczekamy się już awansu Vladimira, bo osiągnął przecież szczyt jaki może mu zaoferować polska scena. Co innego w Operze Paryskiej, na przykład, bo tam ponad "Pierwszymi Tancerzami" mają jeszcze szczebel "Étoiles". Ja jednak, na swój prywatny użytek, taki tytuł już mu dawno :wink: przyznałem, podobnie jak Aleksandrze Liashenko, Yuce Ebiharze i Maksimowi Wojtiulowi. Są naprawdę świetni.
Idris

:) Muszę przyznać, że zmroziło mnie, gdy czytałam ...[quotee1="Ali"] Szkoda, że nie doczekamy się już awansu Vladimira, bo osiągnął przecież szczyt jaki może mu zaoferować polska scena. Co innego w Operze Paryskiej, na przykład, bo tam ponad "Pierwszymi Tancerzami" mają jeszcze szczebel "Étoiles".[/quotee1]...
mam egoistyczną nadzieję, że Pierwszy Tancerz PBN na razie naszej gwieździe wystarczy..:)
I zobaczę Go jeszcze w wielu, wielu wspaniałych rolach, w których będzie jaśniał, jak tylko on potrafi, mimo braku etykiety "Étoiles"... Mam też nadzieję, że bycie Pierwszym Solistą PBN jest w miarę godne i opłacalne, to tak, bym nie miała wyrzutów sumienia z tego, że nie chciałabym, by wyfrunął z naszego teatru...

P.S. I podpisuję się pod Twoimi "gwiazdami" dla pozostałych wymienionych.:)
Ali

[quote5f="Idris"]... P.S. Są już zdjęcia. Nasz Vladimir tylko na jednym :)
[URL=http://www.teatrwielki.pl/typo3temp/pics/9173c5a2b0.jpg]Espada[/URL][/quote5f]
Dołożyli: http://www.teatrwielki.pl/repertuar/balet/kalendarium/don_kichot.html?year=2014&month=6&kid=1318
Jest teraz więcej Vladimira :smile: i wszystkich innych.
Idris

[quote27="Ali"][quote27="Idris"]... P.S. Są już zdjęcia. Nasz Vladimir tylko na jednym :)
[URL=http://www.teatrwielki.pl/typo3temp/pics/9173c5a2b0.jpg]Espada[/URL][/quote27]
Dołożyli: http://www.teatrwielki.pl/repertuar/balet/kalendarium/don_kichot.html?year=2014&month=6&kid=1318
Jest teraz więcej Vladimira :smile: i wszystkich innych.[/quote27]

No i super :))

[URL=http://www.teatrwielki.pl/typo3temp/pics/8526bba7e5.jpg]I proszę, kolejne do ..LOTNEJ kolekcji :)[/URL]
Ali

[quoteef="Idris"]... nie chciałabym, by wyfrunął z naszego teatru...[/quoteef]
Spokojnie, orły wiodą raczej osiadły tryb życia, w przeciwieństwie np. do :wink: bocianów...
Idris

Ali, a Tobie udało się dostać teraz bilet na któryś z tych spektakli, 8 czerwca lub 6ego? i na Obsesje czerwcowe?
Czy miałeś już wczesniej?
Mam nadzieję, że to nie jest straszny offtop, bo chodzi mi o spektakle z naszym bohaterem, jakby nie było...
Ali

[quote96="Idris"]... jakby świecił blaskiem nie tylko swojego talentu ale też niedawno otrzymanej nagrody...[/quote96]
Jeszcze a propos: http://www.teatrwielki.pl/wydarzenia/szczegoly/article/yuka_ebihara_i_vladimir_yaroshenko_najlepszymi_tancerzami_mijajacego_sezonu.html

PS. Tak Idris, powtórzę Basilia, zobaczę Espadę i zamknę sobie sezon "Obsesjami" - a co tam, raz się żyje...
ODPOWIEDZ