Klasyka - Warszawa - zajęcia dla dorosłych

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
lily91

Post autor: lily91 »

2x w tyg. Można więcej oczywiście (możesz zapisać sie do dwóch grup i chodzić tym sposobem 4x w tyg). Chciałbym więcej ale... kasa :razz: za pojedyncze wejście na 75 min zajęć płacisz 33zł ale lepiej mieć karnet 10-cio wejściowy - płacisz 270zł i oszczędzasz 2 wejścia.

Mimo, że nie zawsze mam czas ćwiczyć w domu, to postępy są : ) ja jednak muszę się bardziej rozciągnąć i to mi zajmuje najwięcej czasu podczas mojego domowego treningu...
Margot

Post autor: Margot »

Ja juz chodze na moiera ale troche czasu mi brakuje na regularne zajecia ale baaardzo kocham balet gdybym tylko miala blizej to bylo cudownie w moim rejonie jakos nie moge znalezc osob ktore interesuja sie baletem. Wedlug niektorych balet to przecez przestarzala forma tanca.
Margot

Post autor: Margot »

Nie wiem czy powinnam tutaj o tym piasac ae chyba napisze bo ja to jestem bardzo niecierpliwa i najchetniej to bym pogadala na czacie tutaj alb na facebooku i czy ktoras z was nie zna przypadkiem forow gdzie mozna rozmawiac za pomoca facebooka z milymi ludzmi?
vesper_

Post autor: vesper_ »

Witam :)Jaki jest poziom zajęć w studio na moilera? Chodzi mi o konkretny program , tzn. jakie ćwiczenia są wykonywane na grupach początkowych i średnio-zaawansowanych? Są to tylko ćwiczenia techniczne , czy też wariacje? Jak schematycznie wyglądają ćwiczenia na pointach ?
lily91

Post autor: lily91 »

vesper, od października startują zawsze trzy poziomy: początkujący, średnio zaawansowani, zaawansowani. jakieś 2,3 miesiące temu trzy grupy początkowe połączyły się w jedną, bo im trudniej się robiło, tym mniej osób przychodziło. Podobnie jest pewnie z innymi poziomami, wszystko zależy od ilości chętnych. Ja chodzę do początkującej, wiec nie powiem Ci jak to jest z pointami : ) Uczymy się od podstaw, trochę przy drążku, trochę na środku, trochę po przekątnej. Wariacje są : )
green_eyes

Post autor: green_eyes »

Witam na forum :)
Od października planuję rozpocząć zajęcia w grupie dla początkujących w studiu na Moliera. Czy mogłybyście pomóc mi w wyborze instruktora? W tym roku zajęcia grup początkujących poprowadzą m.in. Piotr Piotrowski, Katarzyna Michałowska, Ewa Ziętkiewicz. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Zdecydowanie Ewa Ziętkiewicz:)
vesper_

Post autor: vesper_ »

zajęcia dla początkujących prowadzi także Pani Maria Zajdler i ja ją bardzo polecam . Niesamowite zaangażowanie i cierpliwość:)
Ni

Post autor: Ni »

Ostatnio zmieniła sie kadra prowadząca zajęcia z baletu w STA (aktualnie chyba WST, mniejsza z tym). Czy macie opinie na temat tych "nowych" prowadzących (M. Zajączkowski, Z. Czapski)?
Ayaka

Post autor: Ayaka »

[quote:1e742e1947="Ni"]Ostatnio zmieniła sie kadra prowadząca zajęcia z baletu w STA (aktualnie chyba WST, mniejsza z tym). Czy macie opinie na temat tych "nowych" prowadzących (M. Zajączkowski, Z. Czapski)?[/quote:1e742e1947]

Pan Marek Zajczkowski uczyl w Studiu kilka ladnych lat temu zanim zostal dyrektorem Opery w Szczecinie (z tego co pamietam). Niedawno powrocil do warszawy i do STA/WST.
Bardzo dobrze wspominam z nim lekcje. Moze styl prowadzenia zajec jest bardziej meski (mniej ozdobnikow typu delikatne i miekkkie rece jak bylo to np u Pani Ewy Glowackiej) a i tak moim zdaniam warto chodzic bo uczy ciekawie i mozna sie z klasyki podciagnac technicznie.
ODPOWIEDZ