Klasyka - Warszawa - zajęcia dla dorosłych

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Madziai

Klasyka - Warszawa - zajęcia dla dorosłych

Post autor: Madziai »

Witajcie!
Czy ktoś może podać mi namiary na lekcje baletu dla dorosłych? Interesują mnie zajęcia dla początkujących. Gdzie, kiedy i kontakt :o) Jeśli jest kilka miejsc organizujących takie zajęcia, to napiszcie proszę, gdzie lepiej i u kogo...
Pozdrawiam!
Magda

Post autor: Magda »

Ja również się przymierzam, żeby zacząć chodzic na klasykę od września/października. :D
Z tego co już tutaj wyczytałam zajęcia tego typu są w dwóch miejscach w Warszawie:
Na Moliera przy szkole baletowej i w Akademi Tańca Izadory Duncan na mokotowie (linki do tych miejsc znajdziesz w starszym poście "Balet dla dorosłych w W-wie", czy jakoś tak :roll: ).
Mam jednak sto pytań do;
Mam 27 lat i jedyne co w życiu tańczyłam to salsa, no i oczywiście nie profesjonalnie, ale hobbystycznie, więc mam wątpliwości, czy nie jestem za stara, nawet jak na zajęcia dla "dorosłych". :lol:
Może się wypowiedzieć ktoś kto chodzi na takie zajęcia, na przykład na Moliera? Jaka tam jest średnia wieku? Albo zapytam inaczej - w jakim wieku są najstarsi kursanci? :wink:
Poza tym chciałabym wiedzieć, czy na takie zajęcia trzeba przynieść profesjonalny strój do baletu (rajstopki, obcisły kostiumik itp.), czy można ćwiczyć po prostu w luźnym ubraniu i jakie butki - baletki?
Madziai

Magdo! Witaj w klubie :wink: ! Ja mam 29 lat i ... dwójkę dzieci
:D
Może spotkamy się na tych zajęciach dla dorosłych, więc nie będziesz sama z tym problemem, może nie jesteśmy zbyt dorosłe :lol:
Mam nadzieję, że ktoś nam coś doradzi i poda namiary, bo muszę sobie wcześniej ustalić grafik w pracy i przygotować psychicznie męża na zostanie sam na sam z dwójką rozbójników...
Pozdrawiam!
Magda

To są namiary na miejsca w których odbywają się tego typu zajęcia, ale z tego co wiem jeszcze nie ma grafików na nowy sezon. :(
Są teraz warsztaty na Twardej, informacje na ten temat znajdziesz na stronie internetowej SB.

Akademia Tańca
Al. Niepodległości 80/róg Odyńca
tel. 498-57-97

http://www.akademia-tanca.com.pl/

Państwowa Szkoła Baletowa
ul. Moliera 2/4
tel.826-55-48

www.taniec.w-wa.net

Super byłoby się spotkać na zajęciach - może zrobimy sobie na sali "kącik seniora"? :lol:

A skąd Twoje zainteresowanie baletem? Tańczyłaś już coś wcześniej?
Madziai

Na większą skalę nie tańczyłam nic wcześniej, ale zawsze interesowałam się tańcem. Chodziłam kiedyś na lekcje baletu, ale niestety krótko, bo nie było kaski, należałam do zespołu tanecznego, ale to nie było nic poważnego. Fascynacja baletem tkwi we mnie od zawsze, ale wybrałam inną drogę. Z wykształcenia jestem chemikiem, a pracuję (już 9 lat), jako instruktor aerobiku. I od przerwania tamtych lekcji baletu marzę, żeby je znowu brać...
W razie co, to nie wahaj się i pisz do mnie, adres wp masz w jednej z ikonek pod moim postem :D
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Magda

Balet? Zespół taneczny? Aerobic od 9 lat? I to jest "nic"? :shock:
Ja pracuję w biurze od rana do wieczora (siedzę i jedyny ruch jaki wykonuję to naciskanie palcem myszki, więc jedyne co mam wyrobione to ścięgna...palca wskazującego u prawej ręki! :lol: ), a ponieważ jednocześnie studiuję zaocznie, więc weekendy i wieczory spędzam siedząc i ćwicząc mięśnie uszu i oczu (walka z opadającymi powiekami podczas nudnych wykładów działa bardziej ujędrniająco na okolice oczu niż niejeden drogi krem! :lol: ) i to by był na tyle jeśli chodzi o moją kondycję. :mrgreen:
Chodziłam na salsę ale po roku zdrówko mi siadło i musiałam sobie zrobić przerwę. :cry:
Jak się na coś zdecyduję (jak wejdzie grafik na Moliera i w akademii będę mogła porównać, co mi bardziej pasuje godzinowo) to skrobnę do Ciebie na priva, fajnie by było razem zacząć chodzić na zajęcia - w kupie zawsze raźniej! :wink:
Pozdrawiam. :)
aniaka

W Krakowie...

Post autor: aniaka »

A czy wie ktoś może czy są takie szkoły w Krakowie??
Marysia

Post autor: Marysia »

[quote:3983dfc57c="Madziai"]Magdo! Witaj w klubie :wink: ! Ja mam 29 lat i ... dwójkę dzieci
:D
Może spotkamy się na tych zajęciach dla dorosłych, więc nie będziesz sama z tym problemem, może nie jesteśmy zbyt dorosłe :lol:
Mam nadzieję, że ktoś nam coś doradzi i poda namiary, bo muszę sobie wcześniej ustalić grafik w pracy i przygotować psychicznie męża na zostanie sam na sam z dwójką rozbójników...
Pozdrawiam![/quote:3983dfc57c]

Witajcie, ja tanczylam w zeszlym roku na Moliera i w tym roku rowniez szykuje sie na zajecia od pazdziernika :) szczegolnie do Pani Zajdler. do zobaczenia
Magda

Marysiu a mogłabyś napisać jak wyglądają te zajęcia?
Czy one są naprawdę dla każdego, czy jednak trzeba mieć super kondycję i być bardzo rozciągniętym, żeby sobie poradzić w grupie dla początkujących?
Ja już się zapisałam na zajęcia od października, ale mam kondycję typowej biurwy, więc mam baaaaardzo duże wątpliwości, czy sobie poradzę. Myślałam, że może lepiej by było pochodzić rok na barre au sol i dopiero wtedy zapisać się na klasykę, ale trochę mi żal przesuwać to jeszcze o rok.
:(
Jak to wygląda z Twojego punktu widzenia?
Marysia

Post autor: Marysia »

[quote:aa713b74aa="Magda"]Marysiu a mogłabyś napisać jak wyglądają te zajęcia?
Czy one są naprawdę dla każdego, czy jednak trzeba mieć super kondycję i być bardzo rozciągniętym, żeby sobie poradzić w grupie dla początkujących?
Ja już się zapisałam na zajęcia od października, ale mam kondycję typowej biurwy, więc mam baaaaardzo duże wątpliwości, czy sobie poradzę. Myślałam, że może lepiej by było pochodzić rok na barre au sol i dopiero wtedy zapisać się na klasykę, ale trochę mi żal przesuwać to jeszcze o rok.
:(
Jak to wygląda z Twojego punktu widzenia?[/quote:aa713b74aa]

W grupie dla poczatkujacych na pewno sobie poradzisz. W zeszlym roku byly nawet panie po 40-stce. Oczywiscie przychodza tez dziewczyny. ktore tancza kilka lat, ale kazdy robi wszystko w granicach swoich mozliwosci. Na pewno sie spotkamy, bo ja zamierzam w tym roku chodzic 4 razy w tygodniu. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ