BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
flyberry

Post autor: flyberry »

Mniej więcej z moimi baletkami stało się coś takiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/6/dsc00497ma.jpg/ :(

I jeszcze mam pytanie, dobrze jest zainwestować w trochę droższe baletki czy tak naprawdę te tańsze mało się od siebie różnią i zużywają się w takim samym czasie?
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Echh nie wiem czy jest różnica w długości użytkowania, u mnie ostatnio i tak jedna para starcza na 1,5 - 2 tygodnia (nowe podłogi, które ten proces baardzo przyspieszają), ale napewno jest w komforcie i wygodzie.
Mi niezbyt dobrze się ćwiczy w niedopasowanych baletkach. Te droższe jednak mają wiecej "dodatków" umożliwiających dobre dopasowanie (np. ściągacze, siateczki między piętą a śródstopiem, gąbeczki w podeszwie, szwy boczne itd.) co za tym idzie lepiej się w nich ćwiczy, stopa dobrze pracuje i ładnie wygląda:-)
Sądzę też, że jakość wykonania jest raczej lepsza, ale jak już wspominałam dla mnie to niewielka różnica.
Sheeda

Post autor: Sheeda »

Lorenzo czyli uważasz ze powinnam wydać 60 zł wiecej na baletki grishko niż te co mam obecnie?
Baletek nie używam zbyt często raczej koło 4 razy na miesiąc
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Ymm.. wiesz co jeśli nie szkoda Ci pieniędzy to tak.
Ale jezeli używasz baletek 4x/miesiac to raczej troche bez sensu:)
Sheeda

no jakos zbyt czesto nie nosze baletek bo mam i jazzowki i napalcowki wiec wszystko nosze ale zamierzam zaczac 2x na tydzien w baletkach chodzic
pieniedzy nie szkoda :razz:
flyberry

Na Balet lepsze są baletki płócienne czy skórzane według Was?
Sheeda

Zależy od podłogi i od twoich wymagań. Ja lubię bardzo satynowe albo płócienne, skórzanych nigdy.
Kasiek

Post autor: Kasiek »

w płóciennych masz większe możliwości stopy, ładnie się eksponują, lepiej przylegają do stopy, przepuszczają powietrze i w ogóle jak dla mnie są lepsze płócienne , chociażby ze względu na to,że nic w nich nie gniecie nie uwiera , czego nie mogę powiedzieć o skórzanych...
Po wspomnieniach ze skórzanymi Akcesówkami to ... nigdy więcej ! :P
Jeżeli dobrze dobierzesz szerokość i rozmiar posłużą Ci bardzo dłuuugo :)

(polecam Grishko Model 6. Mam je już pół roku i są nadal świetne po wielu praniach :P)
flyberry

Kasiek, a pierzesz je w pralce czy ręcznie?
Kasiek

Post autor: Kasiek »

Ręcznie:) mydło, gąbka, albo miękka szczoteczka , trochę pracy i baletki prawie jak nowe :)
ODPOWIEDZ