BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
flyberry

Post autor: flyberry »

Cześć!
Czy baletki można normalnie prać? Zauważyłam, że zaczyna mi pękać podeszwa. Czy to może być spowodowane praniem ich w niewłaściwy sposób czy po prostu się zużyły już?
lailana

Post autor: lailana »

zależy jakie masz baletki, szyte spokojnie możesz wrzucać do pralki, jednak przy klejonych raczej bym tego nie robiła; jeśli masz szyte trudno mi sobie wyobrazić pękanie podeszwy prawdopodobnie już się zużyły...albo maja jakąś wadę...a jak długo je masz?
flyberry

Post autor: flyberry »

Dopiero pół roku.
lailana

to jeśli pęka podeszwa tak szybko zwróciłabym je do sklepu, chyba że są klejone a ty wrzuciłaś je do pralki...
Kostaryka

Post autor: Kostaryka »

Baletki pół roku?! Moje zdychaja po trzech, czterech miesiącach...
Kasul

Post autor: Kasul »

Dokładnie.Jeśli są normalnie szyte, to prawdopodobnie są już zużyte.Mi po pół roku używania podeszwa całkiem odpadła(wcześniej pękając w paru miejscach). Zaznaczam ,że ćwiczę dość intensywnie.
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Ja zazwyczaj po 3-4 mies. mam starty cały czubek baletki... Na palcach w sensie... Ale podeszwa jakoś dycha... :wink:
lailana

ale koleżanka pisze o pękniętej podeszwie, nie startej....więc na moje to raczej nie jest zużycie...
Kasul

Post autor: Kasul »

Ja też mówiłam o pękaniu.jeśli pękają od strony szwów to znaczy że są zużyte, natomiast jeśli chodzi o takie"nienaturalne"pęknięcia, bez innych śladów zużycia baletki to także poszłabym z nimi do sklepu z którego są.
Sheeda

Post autor: Sheeda »

A ja tak troche czytałam ten temat ale nadal nie wiem...
Potrzebuję niedrogo (do 120 zł) łososiowych baletek na dość mały rozmiar bo 29-30 czasem większy ale nie wiecej niż 33.
Zastanawiałam sie nad Grishko ale czytałam różne opinie i lepsze były o modelu 1 a nie 6. Które według was powinnam wziąć? A moze jeszcze jakieś inne?
ODPOWIEDZ