Cześć!
Czy baletki można normalnie prać? Zauważyłam, że zaczyna mi pękać podeszwa. Czy to może być spowodowane praniem ich w niewłaściwy sposób czy po prostu się zużyły już?
zależy jakie masz baletki, szyte spokojnie możesz wrzucać do pralki, jednak przy klejonych raczej bym tego nie robiła; jeśli masz szyte trudno mi sobie wyobrazić pękanie podeszwy prawdopodobnie już się zużyły...albo maja jakąś wadę...a jak długo je masz?
Dokładnie.Jeśli są normalnie szyte, to prawdopodobnie są już zużyte.Mi po pół roku używania podeszwa całkiem odpadła(wcześniej pękając w paru miejscach). Zaznaczam ,że ćwiczę dość intensywnie.
Ja też mówiłam o pękaniu.jeśli pękają od strony szwów to znaczy że są zużyte, natomiast jeśli chodzi o takie"nienaturalne"pęknięcia, bez innych śladów zużycia baletki to także poszłabym z nimi do sklepu z którego są.
A ja tak troche czytałam ten temat ale nadal nie wiem...
Potrzebuję niedrogo (do 120 zł) łososiowych baletek na dość mały rozmiar bo 29-30 czasem większy ale nie wiecej niż 33.
Zastanawiałam sie nad Grishko ale czytałam różne opinie i lepsze były o modelu 1 a nie 6. Które według was powinnam wziąć? A moze jeszcze jakieś inne?