O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

A tam. Ja się bałam, że nie zdam z matematyki, a miałam 50%, wszystko się da.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

matura była o dziwo dośc przyjemna, kiedy ją wspominam, ale na pisemnym tak mi sie powiodło, ze nie musiałam zdawać ustnej historii, polski mielismy tak obryty dzieki polonistce, ze przed matura nic sie dodatkowo nie uczyłam, rosyjski - sama przyjemność, a ój rocznik nie zdawał matmy w ogóle (nie była obowiązkowa)
madelaine

Post autor: madelaine »

Ja zdaję matmę, polski, fizykę i niemiecki, wszystko rozszerzone i to mnie trochę przeraża (zwłaszcza matma i fizyka), poza tym, dwa tygodnie przed maturą mam egzamin dyplomowy w szkole muzycznej- recital fortepianowy, egzamin ustny z historii muzyki i harmonii... Ale dam radę, właściwie nie mam wyjścia. :D
Najgorsze w sumie jest to, że nie wszyscy nauczyciele w naszej szkole chcą nam pomóc w dobrym zdaniu matury, niestety...
Spidi

Post autor: Spidi »

zeby pzrerwac temat matur zapodaje wiadomosc,ktora mnie dzis obudzila-doslownie,spie w duzym pokoju,z rana nadeszla rodzina,wlaczyli telewizor i dziendobry tvn i mnie obudzili; a w tv wiadomosc o wystawieniu 'dziadka do orzechow' w wersji hip hopowej http://www.olsztyn24.com/news/15449-dziadek-do-orzechow-w-wersji-hip-hop-w-filharmonii-juz-za-rok.html co o tym myslicie? slyszeliscie cos wiecej?wyjdzie szmira? kalanie swietosci czy moze ozywienie baletu? piszcie! (nadaje sie na dziennikarza kolalnej gazety :razz: )
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

Kalanie świętości na pewno nie, pomysł ogólnie w porządku, tylko trzeba hip hop lubić... :D Chętniej zobaczyłabym jazzową wersję, ale to nie takie wyzwanie, jak wersja hip hopowa.
Lienka

Post autor: Lienka »

"– Nie będziemy tańczyć tam baletu klasycznego - mówi Pavlović. - Artyści zatańczą między innymi w stylu hip-hop, popping oraz breakdance, przy klasycznym akompaniamencie w wykonaniu orkiestry."

Czego jak czego, ale hip-hopu do muzyki klasycznej to ja sobie nie umiem wyobrazić :shock:
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Jak na baletową tematykę, to ten artykuł niczym się nie wyróżnia, ale jednak jest to niespodzianka na stronie onetu o tej porze:

http://facet.onet.pl/znani/najbardziej-wdzieczna-pointa,1,5015580,artykul.html
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Nie mogę się powstrzymać :mrgreen:
http://kwejk.pl/obrazek/1079394/balet.html
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Toż to boskie stopy Alessandry Ferri! Piękne, a jednak trochę przerażają ;)
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Nie wiem czy tylko mi się wydaje, ale jak się przypatrzec to chyba (jej) prawa stopa jest mocniejsza... mam rację czy zwidy jakieś???
ODPOWIEDZ