proba wlamania na konto
proba wlamania na konto
dostalem juz dwukrotnie mail z informacja, ze taka proba miala miejsce - 10 blednych logowan po czym nastepuje automatyczna blokada konta. sadze ze jest to jakis bot bo raczej nie widze najmniejszego sensu w hackowaniu mojego konta. ale chyba tylko ja poinformowalem Torina o sprawie. tak wiec jesli ktos z Was tez cos takiego otrzymuje niech da znac bo jesli nie to znaczy, ze ktos sie tylko do mojego konta probuje dobrac. jak tak to zycze mu/jej powodzenia - haslo jest bardzo mocne, znam sie na tym jak je napisac :evil:
a jesli chodzi o Administracje to mysle, ze mozna by zmniejszyc ilosc bledych logowan do 3 albo najwyzej 5 razy.
a jesli chodzi o Administracje to mysle, ze mozna by zmniejszyc ilosc bledych logowan do 3 albo najwyzej 5 razy.
-
Sagittaire
Swoja droga, to nie pojmuje po co komu wlamywac sie na takie konta i wymyslac jakies programy szpiegowskie itd. Ja od 2 dni nie bylam na forum, bo mi moj komputer zainfekowalo kilkunastoma takimi. Korzystac musze z innego do czasu, kiedy tamtego ktos znajacy sie nie zobaczy a to potrwa kilka dni. Rozumiem wlamywanie sie do maili jakiegos przedsiebiorcy, bankow itd ale co komu po wlamaniu sie do moich wiadomosci, w ktorych nic ciekawego nie ma? Jestem wsciekla trochę
No niestety jakiś cholerny robak próbuje zalogować się na konto użytkowników forum aby wykorzystac je do spamowania.
Zmiana strategi robaków - nie próbują zakładać kont, bo to już prawie nie możliwe dla automatów, ale próbują zalogować się na istniejące konto licząc, że użytkownicy używają prostych haseł.
Dlatego proszę o zmianę hasła na jakieś trudniejsze do złamania, a ja próbuje blokować ten hmmm niepożądany ruch :)
Torin
Zmiana strategi robaków - nie próbują zakładać kont, bo to już prawie nie możliwe dla automatów, ale próbują zalogować się na istniejące konto licząc, że użytkownicy używają prostych haseł.
Dlatego proszę o zmianę hasła na jakieś trudniejsze do złamania, a ja próbuje blokować ten hmmm niepożądany ruch :)
Torin