proba wlamania na konto

Pytania i sugestie dotyczące działania Forum; porady techniczne (np. jak zamieścić emblemat).
NOWYCH UŻYTKOWNIKÓW PROSIMY O ZAPOZNANIE SIĘ Z REGULAMINEM FORUM!
jurecq

proba wlamania na konto

Post autor: jurecq »

dostalem juz dwukrotnie mail z informacja, ze taka proba miala miejsce - 10 blednych logowan po czym nastepuje automatyczna blokada konta. sadze ze jest to jakis bot bo raczej nie widze najmniejszego sensu w hackowaniu mojego konta. ale chyba tylko ja poinformowalem Torina o sprawie. tak wiec jesli ktos z Was tez cos takiego otrzymuje niech da znac bo jesli nie to znaczy, ze ktos sie tylko do mojego konta probuje dobrac. jak tak to zycze mu/jej powodzenia - haslo jest bardzo mocne, znam sie na tym jak je napisac :evil:

a jesli chodzi o Administracje to mysle, ze mozna by zmniejszyc ilosc bledych logowan do 3 albo najwyzej 5 razy.
julianka

Post autor: julianka »

Ja też tak mam, więc napisałam do Torina....

:idea: Zmienię hasło na jakieś trudne :idea:

PS. Dziękuję Torinie za pomoc :)
Elliot

Post autor: Elliot »

ja też coś takiego miałam :/
jurecq

Post autor: jurecq »

czyli boty.

kiedys byly statystyki hasel w sieci przeprowadzone przez jakis specow od antywirusow i podobno najczestsze i najczesciej lamane to takie typu '1234', 'haslo', 'abc' i wszelkie wariacje...
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Swoja droga, to nie pojmuje po co komu wlamywac sie na takie konta i wymyslac jakies programy szpiegowskie itd. Ja od 2 dni nie bylam na forum, bo mi moj komputer zainfekowalo kilkunastoma takimi. Korzystac musze z innego do czasu, kiedy tamtego ktos znajacy sie nie zobaczy a to potrwa kilka dni. Rozumiem wlamywanie sie do maili jakiegos przedsiebiorcy, bankow itd ale co komu po wlamaniu sie do moich wiadomosci, w ktorych nic ciekawego nie ma? Jestem wsciekla trochę
sisha945

Post autor: sisha945 »

mi tez cos takiego przed chwila przyszlo :roll:
Torin

Post autor: Torin »

No niestety jakiś cholerny robak próbuje zalogować się na konto użytkowników forum aby wykorzystac je do spamowania.
Zmiana strategi robaków - nie próbują zakładać kont, bo to już prawie nie możliwe dla automatów, ale próbują zalogować się na istniejące konto licząc, że użytkownicy używają prostych haseł.
Dlatego proszę o zmianę hasła na jakieś trudniejsze do złamania, a ja próbuje blokować ten hmmm niepożądany ruch :)

Torin
tyniuszka

Post autor: tyniuszka »

ja również mam tego typu problem ale konto jeszcze nie mam zablokowane jak widać sama nie wiem o co chodzi może jakiś wirus :x
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

Mi właśnie też przyszła taka wiadomość, ale naprawdę życzę powodzenia bo hasło mam strasznie trudne .
julianka

Post autor: julianka »

Chyba wirus dał sobie spokój, bo od kilku dni nie dostaję takich wiadomości. Jeżeli inni też już nie dostają tych wiadomości, to możemy się cieszyć :)
ODPOWIEDZ