Klasyczna czy romantyczna?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

[quote:d196e485f7="inaenka"]Nie można zapominać,że oprócz paczek istnieją również tuniki i wszelakiego rodzaju spódniczki i sukienki, które doskonale można dostosować do charakteru bohatera i jego roli[/quote:d196e485f7]
np. ta szyfonowa sukienka Julii....mmm....cudo <3333 :D :D ;)
Cyntia

Post autor: Cyntia »

romantyczna
nie wiem dokładnie dlaczego bardziej mi się podoba, ale pewnie dlatego, bo pięknie się układa w czasie tańca i jest taka "leciutka" :D
agata31

Post autor: agata31 »

Jestem zwolenniczką paczki romantycznej ponieważ jest taka piękna :roll:
czerwona i biała najbardziej mi sie podobaja :D
arizona

Post autor: arizona »

ja jestem zwolenniczką klasycznej, bo... jest klasyczna ;) sterczące kółko ma jakiś taki urok. uwielbiam w takiej ćwiczyć. i najchętniej chciałabym mieć wszystkie "galowe" kolory, tj. białą, czarną i granatową :)
agata5x00

Post autor: agata5x00 »

Dla mnie najfajniejsze są romantyczne, nigdy nie mogłam w takiej jeszcze zatańczyć, ale są piękne, zwiewne. Wygląda się jakby się lekko płynęło... I osobiście nie jestem zwolenniczką obfitego zdobienia więc wiadomo :)
Kasiek

Post autor: Kasiek »

romantyczna... z Giselle... mmmalinka.;D
sisha945

Post autor: sisha945 »

A właściwie ile warstw tiulu mają paczki romantyczne?
Szyje się je z miękkiego tiulu?
:smile:
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

różnie, ale zazwyczaj chyba 3-4, zależy od danej choreografii i efektu jaki ma osiągnąć:-)
A takie ćwiczebne mają chyba 2-4 warstwy, tiul jest raczej taki zwykły, nie bardzo sztywny.
serenada

Post autor: serenada »

Mam pytanie do posiadaczek/użytkowniczek paczek klasycznych:

Uszyłam dół, czyli baskinę-majty i doszyłam 9 warstw sztywnego tiulu. Dziadostwo sterczy do góry, normalnie tak pionowo do góry zwłaszcza te górne warstwy. :evil:

Stąd pytanie: jak się łączy, zszywa lub przyczepia do siebie kolejne warstwy tiulu, tak żeby wyszła płaska naleśnikowa paczka. W ilu miejscach? Punktowo, czy czy dookoła, a może promieniście, czy fastryga wystarczy?

Pomocy!!!! Bo muszę szyć dalej, a czas ucieka...
Kostaryka

Post autor: Kostaryka »

promieniście.

znalazłam filmik, powinien rozjaśnić sprawę http://www.youtube.com/watch?v=bkwIyBtsGpw&feature=related
ODPOWIEDZ