Przedstawialnia

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
parasolka

Post autor: parasolka »

hejka! :)
na imię mam madzia, ale co dziwne wielu mówi do mnie jadzia 8) mam niewiele jeszcze lat, bo 17. kocham Taniec :) znam go jak tylko sięgam pamięcią, a zaręczyłam się z nim w wieku lat 11. Dla mnie Taniec to nie tylko połączone ze sobą ruchy wykonywane przy muzyce. Dzięki Niemu jestem sobą, czuję wolność... Wy pewnie dobrze wiecie, o czym piszę... to uczucie jest niedoopisania... to siedzi głęboko w sercu... i niech tak zostanie- serce ma prawo do tajemnic, nie..?

dobra- rozpisałam się już,wiem. Schodzę na ziemię... :P ogólnie jestem niepoprawną marzycielką, która chowa się z tym jak może. lubię dużo mówić, a gdy nie mogę, to piszę. czasem zanim przejdę do sedna sprawy, to... troszkę czasu zleci.

moim marzeniem jest tańczyć do ostatniego dnia mojego życia, napisać i wydać choć jedną książkę, która byłaby śladem tego, że chodziłam kiedyś po tym świecie...
AHA! i zarobić na niej tyle pieniędzy, żeby mnie było stać na lekcje tańca u dobrych nauczycieli... :)

pozdrawiam!
sisha945

Post autor: sisha945 »

witamy na Forum i zapraszamy do dyskusji :) :)
lyricaless

Post autor: lyricaless »

[i:fc02a8fabb]Ja się także przywitam. Nazywam się Ewa i (uwaga, bo będę bardzo oryginalna) kocham tańczyć. :719: Od roku uczęszczam na zajęcia taneczne, dopiero w styczniu znalazłam swoją "prawdziwą miłość" - lyrical jazz. Zauroczyły mnie choreografie Dereka Mitchella z Broadway Dance Center i nie tylko jego. Niestety / bądź stety od tego roku szkolnego będę prawdopodobnie należała do zespołu tańca współczesnego, gdzie w ramach zajęć jest też balet. :) Na forum zaglądam od dłuugiego czasu, także postanowiłam się zarejestrować.[/i:fc02a8fabb]
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

Witam, i mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej. :-)
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

Zobaczysz, że zakochasz się we współczesnym. :)
lyricaless

Post autor: lyricaless »

[i:918a7632ea]Mam nadzieję, bo naprawdę lyrical jazz kocham, po prostu kocham. Niestety moja nauczycielka/trenerka wyjeżdza :612: (a to dzięki niej jeszcze bardziej pokochałam taniec, lyrical, myślę nauczyłam się lepiej kontrolować ciało... dała mi bardzo dużo, tak myślę) , a że postanawiam oszczędzać na warsztaty w Warszawie w ESDsie typu Dancemania... to nie opłacałoby mi się płacić po 90 zł w szkole tańca, skoro i tak nie będę miała tego co tak kochałam. tak będzie tam lyrical dalej ,ale z inną osobą. A ja bardzo polubiłam styl mojej byłej nauczycielki, był taki... no czarował.

A w tym zespole myślę, że mniej się płaci i od razu za rok, a nie za miesiąc. I będzie dużo baletu, co mi wyrobi postawę, technikę ... Obym też to poczuła :) [/i:918a7632ea]
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Witamy ciepło i zapraszamy do dyskusji.
Hydroxizina

Post autor: Hydroxizina »

Od dawna buszowałam po Waszym forum, teraz się oficjalnie ujawniam:)

Od 2 lat jestem baletomanką - wiem, to brzmi totalnie idiotycznie, ale po prostu strzelił we mnie grom i jakoś nie mogę się od tego uwolnić. Czytam wszystko o balecie, co wpadnie mi w ręce, oglądam spektakle, filmy DVD czy te z youtuba, zaczynam lekcje klasyki dla dorosłych od stycznia, maluję "obrazy" inspirowane baletem, a teraz właśnie robię dla bratanicy kolorowankę z ulubionymi tancerzami :).

Możecie powiedzieć, że jestem głupia, ale to jest tak, jak coś Was od środka roznosi, jakaś energia, emocje, i wydaje się, że wreszcie znaleźliście sposób, żeby to wszystko z siebie wyrzucić. Sądzę, że wreszcie znalazłam ten sposób i to jest taniec klasyczny. Więc totalnie mnie opętał i mam to gdzieś, że nie będę nigdy baletnicą, bo nie o to mi chodzi
Dolores1984

Dolores1984

Post autor: Dolores1984 »

Jak to mówią lepiej późno niż wcale :)

Mam na imię Dorota Rozalia ,trafiłam tu ,bo chce jak najlepiej opisać wątki baletowe w swojej książce. Do tej pory miałam odczynienia tylko z baletnicami z zagranicy. Jednak pomyślałam sobie ,że przydałoby się tez zobaczyć jak to wygląda w naszym kraju.

Balet pomaga mi zwalczyć płaskostopie jak nic innego do tej pory.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

w imieniu staruszkow na forum witam serdecznie:)

PS a propos lepiej pozniej niz wcale: ja jestem kilka lat i jeszcze sie nie przedstawilam ale i tak wszyscy mnie chyba znaja wiec juz chyba sobie daruje :D
ODPOWIEDZ