FILMY, czyli co oglądacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Dla mnie tak samo Maron. Nie ważne w jakiej innej roli bym go widziała to i tak przed oczami mam pirata :)
sisha945

Post autor: sisha945 »

A ja przed chwilą obejrzałam "skazani na shawshank' - naprawde piękny i wzruszający film o wolnosci, przyjazni i nadziei. Polecam :) w końcu w światowym rankingu filmweb zajmuje zaszczytne pierwsze miejsce. :D
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Tak, ja również widziałam ten film już kilkakrotnie. Bardzo go lubię :)
Hildegarda

Post autor: Hildegarda »

A ja wczoraj obejrzałam nowy film Romana Polanskiego ''Autor widmo''. Naprawde dobry film, mocny. Szczerze polecam
Elliot

Post autor: Elliot »

wiem, że to nie do końca film, ale na 2 leci odcinek house'a z baletnicą jako "główną pacjentką" :wink:
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

[b:0d6f96572f]Elliot[/b:0d6f96572f], pisałam o tym [URL=http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?p=146070&highlight=#146070]tutaj[/URL]. (;
Elliot

przepraszam, nie zauważyłam :)
ja bardziej oglądam house'a dla samego dr house'a. ale odcinek zbytnio baletowy nie był. ale za to jaka determinacja, żeby poświęcić życie, aby mieć nogi i ręce i móc nadal tańczyć :wink:
Maron

Post autor: Maron »

ja polecam film "Deja Vu". to jeden z niewielu filmów które się na mi coś "odcisnęły" w głowie i jeden zdecydowanie z moich ulubionych filmów. wpadłam na niego, przerzucając kanały w poszukiwaniu jakiegoś filmu, kiedy to była tygodniowa żałoba narodowa w związku z katastrofą samolotu [chciałam odpocząć trochę, szczególnie że przez cały ten tydzień gdy była siedziałam w domu bo byłam bardzo chora i oglądałam tvn 24 całymi dniami... rozchorowałam się pod koniec na wyjazdowych warsztatów tanecznych, które akurat się odbywały weekend kiedy zdarzyła się ta tragedia]. i co? znowu ryczałam po filmie jak potłuczona, bo szkoda było że to co działo się w filmie nie jest rzeczywistością... tak więc do tego filmu mam szczególny stosunek i będę o nim zawsze pamiętać.
no i ta piosenka Macy Gray "Coming Back to You" na koniec... ach!
Elliot

jednym z moich ulubionych filmów jest "Gia" z Angeliną Jolie. jak byłam młodsza (film niby od 18 lat :wink: ) wywarł na mnie ogromne wrażenie i do dziś widziałam go grubo ponad 20 razy, tak że znam każdy dialog. film oparty na życiu modelki, która miała problemy z narkotykami. szczerze polecam (film, a nie narkotyki :P )

a tak poza tym, to uwielbiam (prawie) wszystkie filmy tima burtona, w szczególności edwarda nożycorękiego [size=9:c2275dddf8](johnny'ego deppa też lubię :) )[/size:c2275dddf8]
jurecq

Post autor: jurecq »

[quote:a710fc34cc="sisha945"]A ja przed chwilą obejrzałam "skazani na shawshank' - naprawde piękny i wzruszający film o wolnosci, przyjazni i nadziei. Polecam w końcu w światowym rankingu filmweb zajmuje zaszczytne pierwsze miejsce. [/quote:a710fc34cc]

zdecydowanie zasluzone (:

ja dzis ide na step up, poprzednich nie widzialem, ale to chyba nie ma tu znaczenia...
ODPOWIEDZ