Ginący forumowicze

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Chiaranzana

Post autor: Chiaranzana »

A ja bym chciala wiecej tematow merytorycznych niz czy moje baletki sa rozowe czy biale.
Rezyseria operowa jest chyba modna od Trelinskiego.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

ale przyznaj Ch. , ze nasze dziewczyny, ktore o tym piszą, robia to tak uroczo, że czasem z przyjemnością czyta sie o dylematach łososiowe czy białe :wink: No i dla dziewczyn, ktore tancza, to tez jest wazne.

A merytorycznie? kiedys , mam takie wrazenie, bylo wiecej ale i teraz uaktywnily sie nowe osoby, ktore milo sie czyta jak np Blanche czy Ewa J. Wiec tych merytorycznych tez troszke jest.

Ja mam nadzieje, ze w przyszlym sezonie bede mogla porozmawiac o balecie warszawskim :)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

na szybko: oczywiście, terść i tematy watków zależa od nas wszystkich, więc jesli ktoś ma potrzebę merytorycznych to niech je zakłada - gorzej, ze i tak odzew moze byc nikły, bo własnie w ej chwili nieczesto oglądamy te same spektakle (chyba ze na DVD)

Rezyseria operowa jest i byla zawsze, moze nieco modniejsza jest obecnie bo wogóle opera jest modna i jej re zyserzy sa modni - nie tylko Treliński, ale i Warliwoski i Zanniecki, i inny biorą się za operę. W kilku miejscach w Polsce mozna studiowac albo rez. operowa albo kierunki które temu pomagają, z tym ze podobnie jak ze "zwykłą" rezyseria tearalna sa to studia bardzo elitarne - dla dosłownie kilku osób
Sagittaire

Mnie to zawsze dziwilo, ze opera jest modniejsza niz balet. No ale trudno, nie wszyscy musza myslec jak ja.

A wracając do forum dzis i kiedys, to mnie boli najbardziej to, ze jak zaczynalam, to byly 2 osoby (oprocz mnie) ktore pisaly o wrazeniach ze spektakli w Łodzi , a dzis pisze ja tylko sama moje monologi.

* chociaz caly czas marze, ze jakis gosc z forum do Łodzi sie wybierze. Moze w maju na Bejarta ? (dyrektor wlasnie zapowiedzial, ze to jest pewne). Albo w maju na balet z La scali? No albo jakis balet lodzkiego zespolu dopoludniowy np bardzo przyjemnego Kopciuszka albo Jezioro (co jest bardzo korzystne dla osob spoza Łodzi, zwłaszcza z Warszawy, bo mozna w 5 godzin całą wycieczkę w tą i z powrotem zamknąć, biorąc pod uwagę , ze w godzinach poludniowych jest masa szybkich pociągów i to ze dworzec jest 5 minut pieszo od Teatru Wielkiego). Na widowni sa glownie dzieci ale ja bylam raz i mi sie dobrze z taka widownia ogladalo. Poziom nie jest taki jak w stolicy ale cos za cos: mozna w łodzi obejrzec ciekawy choreograficznie spektakl Madii za cenę taką jak wejściówki do Warszawy.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

ok, trzymajmy się tematu watku - tu jest miejsce na przywoływanie lub odnajdywanie "ginących forumowiczów" ew. mogą też być wspomnienia o forum, zwłaszcza jesli dotycza forumowiczów.

PS. Myślę, ze ktoś znas napewno wybierze sie niedługo do Łodzi - tak zachwalasz ;) tylko czy rzeczywiście da sie wrócić pociągiem po spektaklu? (offtop-nie odpowiadaj, sprawdzę)
mirrorball

Post autor: mirrorball »

[quote:6978b5b2a4="Kasia G"]tak mirror, masz świetne oko ;) ale z tego co wiem bezpośrednio od zainteresowanej nie chce być rozpoznawana czy na forum czy w innych miejscach więc oficjalnie nie potwierdzam i nie zaprzeczam oraz nie pisze o kogo chodzi :) ok?[/quote:6978b5b2a4]

Nie świetne oko ale raczej znakomitą pamięć do twarzy :D - wszak widziałam tę osobę tylko raz i to baardzo dawno temu :)
Oczywiście, spodziewałam się, że Forumowiczka woli pozostać nierozpoznawana :)
niemniej jednak, cieszy mnie, że ze mną i moją pamięcią nienajgorzej :) (czy znacie jakiś zawód w którym mogłabym tę zdolność wykorzystywać? ;) )

A co do 'wspominek' o tych, którzy byli na forum, a już rzadko się na nim pojawiają ... naturalna kolej rzeczy ;) Dużo osób ma jednak ze sobą kontakt. Co nie znaczy, że na jakiś zlot w nowym sezonie bym się nie wybrała :twisted:

pozdrowienia słoneczne
mirror
Sagittaire

Ja mam zamiar od jutra "zaginąć" na 2 i pol miesiąca :) (z przerwą jednodniową w przyszlym tygodniu i na początku wrzesnia ).
Tak wiec pozdrawiam, sciskam Was wszystkich mocno i zyczę jak najprzyjemniejszych wakacji !!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkim Wam dziekuje za bardzo mile kilka miesiecy :) Moder i admin przepraszam za niekończące się offtopy :D
Agne$

Post autor: Agne$ »

Ja też życzę najprzyjemniejszych wakcji :smile:
I kto teraz będzie tworzył offtopy? :( Sama nie dam rady...
Sagittaire

Aguś, wierzę w Ciebie, że mnie godnie zastąpisz i dasz radę na nas dwie :D
Agne$

Post autor: Agne$ »

Naprawdę tak sądzisz? :D
Cóż, może ktoś zgłosi się na ochotnika
ODPOWIEDZ