Państwowe Policealne Studium Zawodowe Wokalno - Baletowe

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
headead

Post autor: headead »

pannaanna pokaz co potrafisz najlepiej, jest sens na pewno ;) powodzenia
headead

możesz mieć nutki akompaniator tam jest:) ale polecam podkład
pannaanna

Post autor: pannaanna »

najbardziej się śpiewu boję (chyba się wybiorę na jakieś lekcje)...Choooooociaż nie wiem czemu tak to przeżywam jak w sumie jeszcze rok nauki w liceum mi został :D :D :D ale tak się nakręciłam na to studium ,że wolę wszystko wcześniej wiedzieć żeby niczego nie przeoczyć :roll:
calawtrawie

Post autor: calawtrawie »

Nuty też swoje dobrze mieć... ale najlepiej to chyba podkład chociaż sama nie wiem bo mi nie chciała się odtworzyć płyta :D
headead

siostra najlepiej to cały sprzęt zabrać w takim razie xD. ja miałem podkładzik w AUDIO!!! nie polecam mp3, lepiej audio na płycie za 3 zł ;)
julaszam

Post autor: julaszam »

Wznawiam wątek:)
Witam Kochani,
Chciałabym się Was zapytać czy trzeba idealnie śpiewać, bo to jest mój punkt achillesowy.
Właściwie to nie wiem jak śpiewam, jaką mam barwę itp. A studia są bardzo interesujące...
ania eva yulya

Post autor: ania eva yulya »

Witam wszystkich :smile:
Ja mam małe pytanie odnośnie tegoż właśnie studium, a mianowicie - jakie są opłaty za semestr w tej szkole?
Bo wydaje mi się że skoro to jest studium to muszą być opłaty, a z drugiej strony jak to jest państwowe nie prywatne...sama już nie wiem :?
Na stronce nic na ten temat nie piszą więc...
Bardzo bym prosiła o odpowiedź :)
Z góry dziękuję g;)
julaszam

Post autor: julaszam »

Raczej nie płaci się za państwowe;)
Nati

Post autor: Nati »

na pewno się nie płaci :) wiem, bo mam tam znajomych
calawtrawie

Post autor: calawtrawie »

Niczym się nie przejmuj, śpiew też nie za bardzo mi wychodzi, ale po roku dużo się nauczyłam i nawet okazało się że mam duże głosisko :P

A za szkołę się nie płaci, ale na sam początek i tak trzeba dość dużo wydać: buty do stepu - jakieś lepsze to ponad 150zł, body+spódniczka ponad 60 zł, baletki, książka do włoskiego... i jeszcze jest takie 100zł które się wpłaca na szkołę-i za to dostaje się legitymacje.
ODPOWIEDZ