Państwowe Policealne Studium Zawodowe Wokalno - Baletowe

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Czajori

Post autor: Czajori »

[quote:36ad72d817="kasiulka"] W sumie to nie interesuje się operetkami [/quote:36ad72d817]

To raczej tego nie mów na egzaminie do studium wokalno-baletowego. :694:
calawtrawie

Post autor: calawtrawie »

I najlepiej zorientuj się jakie w pobliżu są teatry :P
pannaanna

Post autor: pannaanna »

A mnie ostatnio doszły słuchy, że aby dostać się na to studium nie trzeba zdać matury, tylko ukończyć szkołę średnią no i dobrze zdać egzamin wstępny.Wydaje mi się to dziwne i w sumie nie bardzo w to wierzę ale może jednak... :D Zbyt piękne aby mogło być prawdziwe czy faktycznie tak jest????
calawtrawie

Tak jest :) ale u nas i tak ją (chyba) każdy ma :D
pannaanna

Post autor: pannaanna »

A jednak :D no tak teraz trudno znaleźć kogoś bez matury ale wolałam się upewnić,że faktycznie wystarczy tam szkoła średnia...(tak w razie gdyby ...bo jakoś cienko widzę moją maturę z matmy :shock: )
calawtrawie

Może nie będzie tak źle , ponoć ma być łatwa. Ja na szczęście byłam ostatnim rocznikiem przed matematyką :)

I korzystając z okazji: w poniedziałek (26 kwiecień) mamy taki mały koncert na powitanie wiosny (śpiew i taniec) w CENTRUM ORGANIZACJI KULTURALNYCH -Perełka w Gliwicach- niedaleko "Willi Caro".
headead

Post autor: headead »

zapraszamy. ja tez nie żałuje wyboru tej szkoły :smile:
kasiulka

Post autor: kasiulka »

.ll
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

z ogolnego doswiadczenia mojego wydaje mi sie, ze do szkoły to tylko te zwiazane, chociazby i luźno, ze szkołą, wszystko zw. z edukacją, doświadczeniem scenicznym itd.

Co innego jeśli bys np starala sie o prace i pisala CV pod kątem pracodawcy, bo tam czasami (tez zalezy od rodzaju pracy) nawet rzeczy niezwiazane z tą pracą moglyby miec znaczenie, bo np swiadczyc o zaradnosci itd. ale to tez zalezaloby od tego jaka to praca
calawtrawie

Ja w CV napisałam chyba wszystko i właśnie na egzaminie czytali CV i pytali się o te różne doświadczenia itp. Ale też myślę że wystarczy napisać rzeczy bardziej związane ze szkołą.
ODPOWIEDZ