XVII Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego w Bytomi

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
danceFORever

XVII Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego w Bytomi

Post autor: danceFORever »

[size=9:d741f7789d]Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego i Festiwal Sztuki Tanecznej jest dwutygodniową imprezą o charakterze artystycznym i edukacyjnym organizowaną przez Śląski Teatr Tańca. Wykłady, zajęcia, projekty twórcze i spektakle są organizowane oraz prezentowane na scenie Śląskiego Teatru Tańca w Bytomiu i w festiwalowych miastach partnerskich na terenie Polski, a także regionu.
Każdego lata, na zaproszenie ŚTT, zespoły, wykładowcy, studenci i sympatycy tańca z całego świata gromadzą się celebrując wspólnie taniec współczesny, różne dyscypliny i formy sztuki, przyczyniając się jednocześnie do ich rozwoju.

Śląski Teatr Tańca zaprasza wszystkich miłośników tańca współczesnego do Bytomia na
XVII Międzynarodową Konferencję Tańca Współczesnego i Festiwal Sztuki Tanecznej, która w tym roku odbędzie się w dniach 27 czerwca – 10 lipca 2010 roku.[/size:d741f7789d]

http://www.konferencja.stt.art.pl/

wszystko fajnie, tylko martwi mnie, że w tym roku nie ma możliwości noclegu na sali zbiorowej, a co za tym idzie, koszty się zwiększają...
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

Czy ktoś wie coś na temat klasyki, której jak narazie jest nie za wiele??
danceFORever

w zeszłym roku byłam i u Tromp'a i u Slavy i pierwszy zupełnie mi nie podpasował, ale dla osób lepszych z klasyki może być ok.
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

Wiem, tez byłam w zeszłym roku, ale teraz jestem zaniepokojona, bo jak narazie jest tylko jedna klasyka z Tromp, a co z p. Sier-Janik i Kriczmarievem?
danceFORever

Slava też ma być
Zuzag

Post autor: Zuzag »

A ja mam jedno pytanko. Czy ktoś, kto dopiero zaczyna przygodę z tańcem też może iść? Chętnie bym się zapisała, ale boję się, że tam będą sami super tancerze i się tylko zbłaźnię.
Alya

Post autor: Alya »

nie byłam na konferencji, ale na warsztatach które ŚTT organizuje co miesiąc. Powiem szczerze, ze tańczę już dobrych parę lat, a na prawdę było ciężko i nie na wszystkich zajęciach sobie poradziłam. Ale myślę, ze jak wybierzesz zajęcia na poziomie podstawowym to na pewno się nie zbłaźnisz. Na pewno warto spróbować, bo na takich warsztatach można dużo zyskać, a na pewno nic nie stracisz ;)
danceFORever

zajęcia podstawowe z reguły faktycznie były dla początkujących, choć zdarzało się, że do niektórych nauczycieli trzeba było juz jakieś umiejętności mieć. Ale bez obaw, spokojnie znajdziesz coś dla siebie ;)
coppelia

Post autor: coppelia »

Ja słyszałam, że w tym roku Slavy i Sier-Janik nie bedzie.. szkoda.
danceFORever

Slava na liście nauczycieli jest
ODPOWIEDZ