Jak sobie radzić z bólem?
-
miss Julia
-
Biedronka987
Ja ostatnio znów mam "dolegliwości bólowe" w prawym kolanie. Boli tak jakoś "od środka" w miejscu gdzie prawe kolano styka sie z lewym. Czuję to gdzy tańczę, chodzę, a nawet na zajeciach z w-f-u w szkole. Troche mnie to niepokoi, bo o problemach z kolanami sie tyle naczytałam,ze wolę dmuchać na zimne... Wie ktoś co to?
Myślę,że jak będę oszczędzać tą nogę, to moze to cos sie zregeneruje.Dobry pomysł?
Myślę,że jak będę oszczędzać tą nogę, to moze to cos sie zregeneruje.Dobry pomysł?
[quote:2c07f0e920="Biedronka987"]Myślę,że jak będę oszczędzać tą nogę, to moze to cos sie zregeneruje.Dobry pomysł?[/quote:2c07f0e920]
dobry.
natomiast na podstawie opisu, i to tylko przez internet, nie da się nic powiedzieć, co to może być, a i kolano i problemy z nim związane są na tyle skomplikowane, że nie warto bawić się w samodzielne 'diagnozy'.
oprócz odpoczynku trzeba też zrewizdować swoje dotychczasowe nawyki ruchowe - czy dobrze technicznie tańczysz, czy prawidłowo (w sensie zgodnie ze swoimi możliwościami) ustawiasz stopy, kolana, itp.
dobry.
natomiast na podstawie opisu, i to tylko przez internet, nie da się nic powiedzieć, co to może być, a i kolano i problemy z nim związane są na tyle skomplikowane, że nie warto bawić się w samodzielne 'diagnozy'.
oprócz odpoczynku trzeba też zrewizdować swoje dotychczasowe nawyki ruchowe - czy dobrze technicznie tańczysz, czy prawidłowo (w sensie zgodnie ze swoimi możliwościami) ustawiasz stopy, kolana, itp.
-
Biedronka987
Biedronka987 a miałaś kiedyś jakąs kontuzje?
Jak tak to pewnie przez to, a jak nie to jest dużo innych powodów.
Np. nieprawidłowe siedzenie, takie jak stopy są na zaewnątrz a kolana do środka.A może po prostu masz brak jakiś witamin.
Oszczędzaj to kolano, bo myśle,ze jak Cie mocno boli to nie ma co ryzykować.
Pozdrawiam:)
Jak tak to pewnie przez to, a jak nie to jest dużo innych powodów.
Np. nieprawidłowe siedzenie, takie jak stopy są na zaewnątrz a kolana do środka.A może po prostu masz brak jakiś witamin.
Oszczędzaj to kolano, bo myśle,ze jak Cie mocno boli to nie ma co ryzykować.
Pozdrawiam:)
-
Biedronka987
nie umiem się doszukać tematu odnośnie tego co mnie interesuje, dlatego postanowiłam się wypowiedzieć tutaj. Jestem ciekawa , czy odczuwacie ból podczas V pozycji.. Ja mam taki problem i nie wiem co z tym zrobić, bo nie mogę docisnąć stóp do siebie, gdyż czuję się wtedy jakby moje kolano (a konkretnie chyba łękotka) chciało wyjść z sali;/