You Can Dance - poprostu tańcz!
[quote:dadca44167="Princess Maron"]śmieszne gesty rękoma? chodzi ci o te kółko co ona pokazuje palcami? przecież połowa uczestników pokazuje tego typu gesty i to jest normalne... wydaje mi się że ona pokazuje litery CD [Caro Dance bez środkowej kreski][/quote:dadca44167]
Caro Dance? teraz tylko Eliza jest z CD. A wracając do samych występów - Ania, Eliza, Łukasza i Rafał dla mnie kandydaci na finał ;)
Prawdziwy jive Rafała: http://www.youtube.com/watch?v=NrkI-A9_Uno&feature=related :)
Caro Dance? teraz tylko Eliza jest z CD. A wracając do samych występów - Ania, Eliza, Łukasza i Rafał dla mnie kandydaci na finał ;)
Prawdziwy jive Rafała: http://www.youtube.com/watch?v=NrkI-A9_Uno&feature=related :)
Princess - pisząc o gestach miałam akurat na myśli nie tylko Elizę (której imię przywołałam ze względu na wrzaski, jakie wydaje), a ogólnie - imho wyglądają wkurzająco, obojętnie kto je robi. Właściwie, co nie jeden, to głupiej to wygląda :lol: (no ale ja raczej nie jestem grupą docelową tego programu, więc jak mówię, może to trafia do nastolatków, do mnie nie musi ;) )
[quote:67d3fb3d4d="Prada"][quote:67d3fb3d4d="Princess Maron"]śmieszne gesty rękoma? chodzi ci o te kółko co ona pokazuje palcami? przecież połowa uczestników pokazuje tego typu gesty i to jest normalne... wydaje mi się że ona pokazuje litery CD [Caro Dance bez środkowej kreski][/quote:67d3fb3d4d]
Caro Dance? teraz tylko Eliza jest z CD.[/quote:67d3fb3d4d]
eee nie rozumiem o co chodzi w twoim poście oO"
przecież wiem że ona jest z CD, dlatego to pokazuje
Caro Dance? teraz tylko Eliza jest z CD.[/quote:67d3fb3d4d]
eee nie rozumiem o co chodzi w twoim poście oO"
przecież wiem że ona jest z CD, dlatego to pokazuje
-
Śnieżka_19
Co prawda nie lubię piszczących nastolatek i jak idę ulicą albo jestem w autobusie to takie zachowanie jak Elizy mnie drażni, ale w jej wypadku jakoś mi to nie przeszkadza... Widać, że dziewczyna ma dużo energii, jest młodziutka, jeszcze się wyszaleje ;).
Co do salsy - podobała mi się bardziej niż zachwalany dancehall. Wydaje mi się, że ci, co go tańczyli stracili energię gdzieś na początku i takie rozlazłe to było. Najlepszy taniec IMO - jazz, jive też był fajny. Piróg był chamski, ale szczerze mówiąc Maks trochę tak tańczył, zupełnie bez energii, nie nadążał. Szkoda mi Basi, ale szczerze mówiąc, jak została ona i Jadźka na scenie, to się modliłam, żeby Jadżka została :D.
Co do salsy - podobała mi się bardziej niż zachwalany dancehall. Wydaje mi się, że ci, co go tańczyli stracili energię gdzieś na początku i takie rozlazłe to było. Najlepszy taniec IMO - jazz, jive też był fajny. Piróg był chamski, ale szczerze mówiąc Maks trochę tak tańczył, zupełnie bez energii, nie nadążał. Szkoda mi Basi, ale szczerze mówiąc, jak została ona i Jadźka na scenie, to się modliłam, żeby Jadżka została :D.
-
JustDance.
Jadźka jest poprostu bardziej wyrazista.
Salsa mi się średnio spodobała. Wiadomo, że jak Mieszko nigdy jej nie tańczył to to nie miało prawa być bajką. Ale w tym wypadku szkoda mi Basi... Przecież ona tu mogła się pokazać z najlepszej strony. A nie pokazała!
Ale i tak wolę Jadźkę! ; ] Ma dziewczyna temperament, chociaż wiem, że to nie wszystko, ale tak już jest... ; ]
A Eliza ładnie tańczyła, mi się podobało. Chociaż ja w ogóle jestem zapatrzona w jazz i modern i każdy mi się praktycznie [dobry] podoba! : ]
A Piróg naprawdę mnie drażni jak coś palnie. Chociaż czasami jego uwagi są bardzo cenne i pochwały - trafne. Ale czasami też za bardzo objeżdża uczestników, nie zawsze na to zasługują. Poza tym nie każdego krytyka popędza do pracy - niektórzych - przeciwnie, zniechęca, więc tym bardziej.
Ale i tak lubię jego postać. ; ]
Salsa mi się średnio spodobała. Wiadomo, że jak Mieszko nigdy jej nie tańczył to to nie miało prawa być bajką. Ale w tym wypadku szkoda mi Basi... Przecież ona tu mogła się pokazać z najlepszej strony. A nie pokazała!
Ale i tak wolę Jadźkę! ; ] Ma dziewczyna temperament, chociaż wiem, że to nie wszystko, ale tak już jest... ; ]
A Eliza ładnie tańczyła, mi się podobało. Chociaż ja w ogóle jestem zapatrzona w jazz i modern i każdy mi się praktycznie [dobry] podoba! : ]
A Piróg naprawdę mnie drażni jak coś palnie. Chociaż czasami jego uwagi są bardzo cenne i pochwały - trafne. Ale czasami też za bardzo objeżdża uczestników, nie zawsze na to zasługują. Poza tym nie każdego krytyka popędza do pracy - niektórzych - przeciwnie, zniechęca, więc tym bardziej.
Ale i tak lubię jego postać. ; ]
Ja uwielbiam wrednych i złośliwych ludzi, wszyscy moi przyjaciele są tacy, więc mam do Piróga słabość ;). Poza tym to mój krajan - kieleckie scyzoryki jesteśmy :D.
Jadźkę lubię za osobowość i za wytrwałość, tak samo Pawła. Podziwiam ludzi, którzy tak walczą, ja nigdy nie musiałam...
[quote:15ca75c8b9]Chociaż ja w ogóle jestem zapatrzona w jazz i modern i każdy mi się praktycznie [dobry] podoba! : ][/quote:15ca75c8b9]
Heh, ja też mam obsesję na punkcie jazzu, a poza tym od lutego chodzę na zajęcia do Jagielskiego, więc już w ogóle :P.
Jadźkę lubię za osobowość i za wytrwałość, tak samo Pawła. Podziwiam ludzi, którzy tak walczą, ja nigdy nie musiałam...
[quote:15ca75c8b9]Chociaż ja w ogóle jestem zapatrzona w jazz i modern i każdy mi się praktycznie [dobry] podoba! : ][/quote:15ca75c8b9]
Heh, ja też mam obsesję na punkcie jazzu, a poza tym od lutego chodzę na zajęcia do Jagielskiego, więc już w ogóle :P.
Niestety "You can dance" to w pierwszej kolejności show, a dopiero później autentyczny konkurs młodych talentów. Nad całością czuwaja scenarzyści, którzy maja zapewnić odpowiednia dramaturgię programu, bez której oglądalność siądzie - muszą być konflikty, starcia, nieoczekiwane sytuacje, żeby zaciekawić i przykuć do telewizorów widzów. Niestety cierpią na tym naprawdę utalentowani ludzi (casus Kuby z poprzedniej edycji). No i niestety to właśnie tak zwana wyrazistość liczy się bardziej niż umiejętności i artystyczna osobowość. Mnie na przykład niesamowicie irytuje właśnie "Jadźka" ale takie, powiedzmy, indywidua kocha przeciętny telewidz, bo najważniejsze to zrobić dobrą zasłonę dymną, która skutecznie przysloni tańczenie "na małpę" i tanie efekciarstwo, nie mówiąc o ogólnym paplaniu pod publiczkę strasznych frazesów.
Szkoda, że akurat Basia odpadła, bo miała duże szanse na finał. Miejmy nadzieję, że pojawi się w kolejnej edycji i mimo manipulacji scenarzystów uda jej się utrzymać w programie do końca.
Szkoda, że akurat Basia odpadła, bo miała duże szanse na finał. Miejmy nadzieję, że pojawi się w kolejnej edycji i mimo manipulacji scenarzystów uda jej się utrzymać w programie do końca.