Podziel się tym ze wszystkimi...
właśnie trwa ceremonia otwarcia igrzysk paraolimpijskich - równie piękna co otwarcie normalnych igrzysk, ale postanowiłam już teraz napisać, podczas oglądania [na RaiSport] bo pewna rzecz naprawdę mnie ujęła...
nawiązywało to do wszelakich inscenizacji "Bolero" Ravela, ale tym razem solistką była dziewczynka na wózku bez jednej nogi z symboliczną czerwoną pointą wykonująca różne port de bras i inne pozycje rękami, a zespół stanowiły dziewczęta [pełnosprawne] ubrane na całe czarno z łabędzimi ozdobami na głowach, rajstopami na całych ramionach, mające pointy na dłoniach i wykonujące rękami ćwiczenia baletowe - tendus, plies, releves, skoki
następnie dołączył solista z męskim zespołem - solista tańczył z tą dziewczynką, a zespół męski dołączył do reszty
cholera jasna jak to pięknie wyglądało, tak wymownie - i jeszcze ta muzyka!!!
kocham igrzyska! <3
nawiązywało to do wszelakich inscenizacji "Bolero" Ravela, ale tym razem solistką była dziewczynka na wózku bez jednej nogi z symboliczną czerwoną pointą wykonująca różne port de bras i inne pozycje rękami, a zespół stanowiły dziewczęta [pełnosprawne] ubrane na całe czarno z łabędzimi ozdobami na głowach, rajstopami na całych ramionach, mające pointy na dłoniach i wykonujące rękami ćwiczenia baletowe - tendus, plies, releves, skoki
następnie dołączył solista z męskim zespołem - solista tańczył z tą dziewczynką, a zespół męski dołączył do reszty
cholera jasna jak to pięknie wyglądało, tak wymownie - i jeszcze ta muzyka!!!
kocham igrzyska! <3
No więc, chciałam napisać tylko, że odchodzę. I z forum i z baletu. Przynajmniej na jakiś czas. Nie wiem ile ta przerwa mi zajmie, nie wiem czy w ogole kiedykolwiek wroce do baletu.
Forum opuszczam z tego wzgledu, iz po pierwsze nie mam na razie stalego dostepu do internetu, a po drugie dlatego, iz chcę poświęcic swój czas na coś innego; a tu zbyt wiele rzeczy kojarzy mi się z baletem.
W kazdym razie, dziekuje Wam wszystkim za wszystko- i za dobre chwile, ktore przewazaly, i za male klotnie, ktore takze byly potrzebne (niektorzy wiedza o co chodzi).
Mam nadzieję że uszanujecie moją decyzje.
Życzę Wam także, drodzy moi forumowicze, powodzenia w balecie i we wszelakich innych dziedzinach życia, w ktore się zagłębiacie.
Pozdrawiam,
Wasza B.
Forum opuszczam z tego wzgledu, iz po pierwsze nie mam na razie stalego dostepu do internetu, a po drugie dlatego, iz chcę poświęcic swój czas na coś innego; a tu zbyt wiele rzeczy kojarzy mi się z baletem.
W kazdym razie, dziekuje Wam wszystkim za wszystko- i za dobre chwile, ktore przewazaly, i za male klotnie, ktore takze byly potrzebne (niektorzy wiedza o co chodzi).
Mam nadzieję że uszanujecie moją decyzje.
Życzę Wam także, drodzy moi forumowicze, powodzenia w balecie i we wszelakich innych dziedzinach życia, w ktore się zagłębiacie.
Pozdrawiam,
Wasza B.
Bajaderko nawet nie wiesz, jak mi przykro...: ( jesteś dla mnie jednym z baletowych wzorów do naśladowania i bardzo cenię całą Twoją pracę i serce włożone w naukę, ale rozumiem - czasem potrzebna jest przerwa, dużo przeszłaś, zmęczenie materiału lub jakakolwiek inna przyczyna jest jak najbardziej uzasadniona, w końcu to Twoje ciało, Twoje życie, musisz o nie dbać. powodzenia i - mam nadzieję - wracaj : )
Bajaderko, jak to?
Jestem Twoją cichą fanką, która obserwuje Twoje zdjęcia, Twoje filmiki i po prostu się zachwyca! Jesteś najmłodszą tak zdolną krakowską baletnicą, poza tym nie znam drugiej tak pracowitej tancerki, a widziałam już sporo w Krakowie ;).
Z drugiej strony może trochę Cię rozumiem. No i bardzo podziwiam za odwagę podjęcia takiej decyzji.
Jesteś na szczęście tak młodziutka i zdolna, że nawet jeśli zmienisz zdanie, spokojnie masz czas żeby wrócić do tańca.
Czasem przerwa robi lepiej baletnicy niż wykańczające ćwiczenia.
Sama już nie raz postępowałam niemądrze w moim baletowym życiu...
Twój podpis jest piękny i aż za bardzo prawdziwy.
Życzę wytrwałości, a w razie czego tego, abyś nie bała się z energią i zapałem wrócić na salę.
Trzymaj się, no i będziemy tęsknić za Tobą, bo zawsze to co pisałaś było mądre i pełne ciepła :)
Jestem Twoją cichą fanką, która obserwuje Twoje zdjęcia, Twoje filmiki i po prostu się zachwyca! Jesteś najmłodszą tak zdolną krakowską baletnicą, poza tym nie znam drugiej tak pracowitej tancerki, a widziałam już sporo w Krakowie ;).
Z drugiej strony może trochę Cię rozumiem. No i bardzo podziwiam za odwagę podjęcia takiej decyzji.
Jesteś na szczęście tak młodziutka i zdolna, że nawet jeśli zmienisz zdanie, spokojnie masz czas żeby wrócić do tańca.
Czasem przerwa robi lepiej baletnicy niż wykańczające ćwiczenia.
Sama już nie raz postępowałam niemądrze w moim baletowym życiu...
Twój podpis jest piękny i aż za bardzo prawdziwy.
Życzę wytrwałości, a w razie czego tego, abyś nie bała się z energią i zapałem wrócić na salę.
Trzymaj się, no i będziemy tęsknić za Tobą, bo zawsze to co pisałaś było mądre i pełne ciepła :)
[quote:6c0e468e8f="Bajaderka"]No więc, chciałam napisać tylko, że odchodzę. I z forum i z baletu.[/quote:6c0e468e8f]
Będzie Cię tu baaaaaaaaaardzo brakować :(
Naprawdę to forum to już nie będzie to samo miejsce bez Ciebie.
Ale nich Ci będzie dobrze tam gdzie teraz się wybierasz - gdziekolwiek to jest ......
Torin
Będzie Cię tu baaaaaaaaaardzo brakować :(
Naprawdę to forum to już nie będzie to samo miejsce bez Ciebie.
Ale nich Ci będzie dobrze tam gdzie teraz się wybierasz - gdziekolwiek to jest ......
Torin