Podziel się tym ze wszystkimi...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Father

Post autor: Father »

Ale w teatrze wszystko musi być zrobione na wczoraj. Kiedyś miałem kolegę który był dyrektorem technicznym Teatru Współczesnego. Stąd ta wiedza.
Maron

Post autor: Maron »

właśnie trwa ceremonia otwarcia igrzysk paraolimpijskich - równie piękna co otwarcie normalnych igrzysk, ale postanowiłam już teraz napisać, podczas oglądania [na RaiSport] bo pewna rzecz naprawdę mnie ujęła...

nawiązywało to do wszelakich inscenizacji "Bolero" Ravela, ale tym razem solistką była dziewczynka na wózku bez jednej nogi z symboliczną czerwoną pointą wykonująca różne port de bras i inne pozycje rękami, a zespół stanowiły dziewczęta [pełnosprawne] ubrane na całe czarno z łabędzimi ozdobami na głowach, rajstopami na całych ramionach, mające pointy na dłoniach i wykonujące rękami ćwiczenia baletowe - tendus, plies, releves, skoki
następnie dołączył solista z męskim zespołem - solista tańczył z tą dziewczynką, a zespół męski dołączył do reszty

cholera jasna jak to pięknie wyglądało, tak wymownie - i jeszcze ta muzyka!!!

kocham igrzyska! <3
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

No więc, chciałam napisać tylko, że odchodzę. I z forum i z baletu. Przynajmniej na jakiś czas. Nie wiem ile ta przerwa mi zajmie, nie wiem czy w ogole kiedykolwiek wroce do baletu.

Forum opuszczam z tego wzgledu, iz po pierwsze nie mam na razie stalego dostepu do internetu, a po drugie dlatego, iz chcę poświęcic swój czas na coś innego; a tu zbyt wiele rzeczy kojarzy mi się z baletem.

W kazdym razie, dziekuje Wam wszystkim za wszystko- i za dobre chwile, ktore przewazaly, i za male klotnie, ktore takze byly potrzebne (niektorzy wiedza o co chodzi).

Mam nadzieję że uszanujecie moją decyzje.

Życzę Wam także, drodzy moi forumowicze, powodzenia w balecie i we wszelakich innych dziedzinach życia, w ktore się zagłębiacie.

Pozdrawiam,
Wasza B.
Nena

Post autor: Nena »

Bajaderko nawet nie wiesz, jak mi przykro...: ( jesteś dla mnie jednym z baletowych wzorów do naśladowania i bardzo cenię całą Twoją pracę i serce włożone w naukę, ale rozumiem - czasem potrzebna jest przerwa, dużo przeszłaś, zmęczenie materiału lub jakakolwiek inna przyczyna jest jak najbardziej uzasadniona, w końcu to Twoje ciało, Twoje życie, musisz o nie dbać. powodzenia i - mam nadzieję - wracaj : )
Domi

Post autor: Domi »

Bajaderko, jak to?

Jestem Twoją cichą fanką, która obserwuje Twoje zdjęcia, Twoje filmiki i po prostu się zachwyca! Jesteś najmłodszą tak zdolną krakowską baletnicą, poza tym nie znam drugiej tak pracowitej tancerki, a widziałam już sporo w Krakowie ;).

Z drugiej strony może trochę Cię rozumiem. No i bardzo podziwiam za odwagę podjęcia takiej decyzji.
Jesteś na szczęście tak młodziutka i zdolna, że nawet jeśli zmienisz zdanie, spokojnie masz czas żeby wrócić do tańca.
Czasem przerwa robi lepiej baletnicy niż wykańczające ćwiczenia.
Sama już nie raz postępowałam niemądrze w moim baletowym życiu...

Twój podpis jest piękny i aż za bardzo prawdziwy.
Życzę wytrwałości, a w razie czego tego, abyś nie bała się z energią i zapałem wrócić na salę.
Trzymaj się, no i będziemy tęsknić za Tobą, bo zawsze to co pisałaś było mądre i pełne ciepła :)
Father

Ja też jestem Twoim fanem i szanuję Twoją decyzję. Rozumiem iż masz okazję zająć się czymś równie wspaniałym jak balet a Twoje baletowe umiejętności będą Ci w tym pomocne. Życie nie kończy sie na balecie ani nie zaczyna. :(
Torin

Post autor: Torin »

[quote:6c0e468e8f="Bajaderka"]No więc, chciałam napisać tylko, że odchodzę. I z forum i z baletu.[/quote:6c0e468e8f]

Będzie Cię tu baaaaaaaaaardzo brakować :(
Naprawdę to forum to już nie będzie to samo miejsce bez Ciebie.
Ale nich Ci będzie dobrze tam gdzie teraz się wybierasz - gdziekolwiek to jest ......

Torin
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Dziękuje Wam za te wszystkie słowa...
Tak jak napisała Domi, czasem lepsza jest przerwa niż wykańczające ćwiczenia.
Na pewno nie odchodzę na zawsze, po prostu nie jestem na razie gotowa, by wrócić.
Father

Tak myślałem :)
Maron

Post autor: Maron »

czekamy na powrót z niecierpliwością Bajaderko - powodzenia, ty darling moje.
ODPOWIEDZ