Zespół baletu Opery i Operetki w Krakowie
Sie ruszy za niedlugo, zespol sie rozwija, potrzeba czasu ale idze w dobra strone. Jesli wszystko sie ulozy bedzie tam 30+ tancerzy i tancerek a nie 17-20 jak do tej pory, wiec trzymajcie kciuki!!!
Ja sam osobiscie tam wracam po 3 letniej nieobecnosci, Marisuz Raczynski sie tam tez znajdzie od przyszlego sezonu, wiec i cos ze wspolczesnym moze zamieszamy, narazie to szkice, jak sie znajdziemy na sali bedziemy myslec!
Pozdrawiam
Adam Mośko
Ja sam osobiscie tam wracam po 3 letniej nieobecnosci, Marisuz Raczynski sie tam tez znajdzie od przyszlego sezonu, wiec i cos ze wspolczesnym moze zamieszamy, narazie to szkice, jak sie znajdziemy na sali bedziemy myslec!
Pozdrawiam
Adam Mośko
To nie chodzi o scene, to chodzi o pieniadze. Baletow nie ma bo a) zespolik maly i ciezko cos z tym "konkretnego" zrobic, b) bo jesli sie chce balet wystawiac, to halo, ale musi byc to juz na jakims poziomie (nikt nie chce wystawiac byle czego, a) z szacunku dla widowni b) z szacunku dla sztuki c) z szacunku dla siebie), ludzi na poziomie w operze brakuje, bo zarobki sa jakie sa i nikt z szanujacych sie tancerzy nie bedzie tam siedzial. Doslownie siedzial, bo repertuar kuleje, kuleje bo nie ma kasy i kolko sie zamyka. Mozna tak ciagnac w nieskonczonosc wlasciwie... Wiekszosc pienniedzy Opery szla na budowe, wiec nastaly lata chude, miejmy nadzieje, ze jak sie wszystko juz pobuduje nastana lata grube ;]
Ja mam szczere nadzieje, ze to sie zmieni :) Inaczej nie zdecydowal bym sie na powrot!
Adam
Ja mam szczere nadzieje, ze to sie zmieni :) Inaczej nie zdecydowal bym sie na powrot!
Adam
-
HeavyFuria
Widziałam w repertuarze, że będzie jakiś balet pod koniec listopada?
Czy to prawda?
Czy zaczęły się już próby?
"W listopadzie publiczność baletowa będzie miała okazję oglądać balet Igora Strawińskiego Historia żołnierza. Oparta na baśni rosyjskiej opowieść to rodzaj moralitetu z muzyką w formie suity na siedem instrumentów. Rozbudowana partia skrzypiec symbolizuje duszę żołnierza. Autorką przedstawienia jest wybitna rosyjska choreografka Elena Bogdanovich, współpracująca z Teatrem Balszoj w Moskwie. Jej najgłośniejsza praca to choreografia do musicalu Nord Ost, którego sceniczna historia związana była z tragicznym atakiem czeczeńskich terrorystów na moskiewski teatr na Dubrowce." za www.opera.krakow.pl
Czy to prawda?
Czy zaczęły się już próby?
"W listopadzie publiczność baletowa będzie miała okazję oglądać balet Igora Strawińskiego Historia żołnierza. Oparta na baśni rosyjskiej opowieść to rodzaj moralitetu z muzyką w formie suity na siedem instrumentów. Rozbudowana partia skrzypiec symbolizuje duszę żołnierza. Autorką przedstawienia jest wybitna rosyjska choreografka Elena Bogdanovich, współpracująca z Teatrem Balszoj w Moskwie. Jej najgłośniejsza praca to choreografia do musicalu Nord Ost, którego sceniczna historia związana była z tragicznym atakiem czeczeńskich terrorystów na moskiewski teatr na Dubrowce." za www.opera.krakow.pl
taaaaak...
Bedzie to "Historia Zolnierza" by Strawinski z 1918r ;]
Wspolczesno klasyczne ?cos?, proby sie zaczely, dostajemy lanie ;] .
Narazie trudno mi polecic czy nie polecic tego, napewno beda dobre momenty, o innych nie wiem co myslec, jeszcze duzo pracy przed nami i niewiele czasu wiec albo bedzie to totalna klapa, albo calkiem mily sukces ;]
pozdrawiam z krakowa :)
po raz kolejny zakochuje sie w Krakowie ^^
Bedzie to "Historia Zolnierza" by Strawinski z 1918r ;]
Wspolczesno klasyczne ?cos?, proby sie zaczely, dostajemy lanie ;] .
Narazie trudno mi polecic czy nie polecic tego, napewno beda dobre momenty, o innych nie wiem co myslec, jeszcze duzo pracy przed nami i niewiele czasu wiec albo bedzie to totalna klapa, albo calkiem mily sukces ;]
pozdrawiam z krakowa :)
po raz kolejny zakochuje sie w Krakowie ^^