Zespół baletu Opery i Operetki w Krakowie
-
makova_panienka
Zespół baletu Opery i Operetki w Krakowie
Jak oceniacie nasz krakowski zespół?
Ja osobiście nie pamiętam kiedy nasz balet wystawił coś nowego...no, może ta ostatnia "królewna śnieżka", ale nie miałam okazji jej oglądnąć. zespól się rozpada, atmosfera wewnątrz jest napięta...szkoda.
jeśli chodzi o tancerzy, których lubię oglądać na deskach naszego teatru słowackiego, bądź lubiłam, bo już tam nie tańczą, to są to M. Myśliwiec (moja obecna nauczycielka), Victor Corpusenko (z którym miałam możliwość zapoznać się podczas wystawiania Madame Butterfly), Vasyl Masliy (miał świetną technikę, ale ten sam uśmiech pt."kocham wszystkich" niezbyt mu pasował np. w "światach równoległych", również mój profesor, obecnie za granicą), Karolina Cichy i Adam Mośko (młody, ale zdolny :wink: )
Jakie są opinie bywalców opery krakowskiej??? :D
Ja osobiście nie pamiętam kiedy nasz balet wystawił coś nowego...no, może ta ostatnia "królewna śnieżka", ale nie miałam okazji jej oglądnąć. zespól się rozpada, atmosfera wewnątrz jest napięta...szkoda.
jeśli chodzi o tancerzy, których lubię oglądać na deskach naszego teatru słowackiego, bądź lubiłam, bo już tam nie tańczą, to są to M. Myśliwiec (moja obecna nauczycielka), Victor Corpusenko (z którym miałam możliwość zapoznać się podczas wystawiania Madame Butterfly), Vasyl Masliy (miał świetną technikę, ale ten sam uśmiech pt."kocham wszystkich" niezbyt mu pasował np. w "światach równoległych", również mój profesor, obecnie za granicą), Karolina Cichy i Adam Mośko (młody, ale zdolny :wink: )
Jakie są opinie bywalców opery krakowskiej??? :D
Hej! Powiem Ci że ja skończyłam krakowską szkołę baletową przy operze i operetce w Krakowie :) Dyrektorką jest Maria Dimitrow - może słyszałaś. Tańczyłam w królewnie śnieżce ( wtedy Śnieżką była właśnie Monika Myśliwiec, była wtedy naszą wielką idolką i wszystkie chciałyśmy tańczyć tak jak ona :)) Uyła mnie żona Wiktora Korpusenki - Lena Korpusenko :)) Jest naprawdę znakomita, mimo że dawała nam troszkę popalić :)) To był naprawdę świetny czas. Nie wiem dokładnie czy piszesz o studiu Dymitrow, ale już wtedy atmosfera była napięta i już wtedy studio zaczynało powoli upadać. Ja skończyłam je 5 lat temu więc teraz pewnie dużo sie pozmieniało, ale bardzo się cieszę że napisałaś na to forum :))) Dzięki.
Studio baletowe sie nie sypie. Co więcej, co roku wysyła dziewczeta z klasy dyplomowej do Warszawy Jej dyrektorem jest nadal pani Maria Dymitrow i moim zdaniem wszystko tutaj dobrze funkcjonuje i, co ważne uczniowie maja najwięcej w Krakowie zajec dodatkowych poza klasyką. program jest taki jak w ogólnokształcacej szkole baletowej. Balet Opery jest równiez związany z działalnością studia, gdyż uczą tam pani Magdalena Malska, Wioletta Maciejewska i Wiktor Korpusenko. Więc jak widac w ciągu tych 5 lat aż tak wiele się nie zmieniło :)
No ale chyba więcej napisałam o Studiu baletowym, a tematem jest raczej zespół....
No ale chyba więcej napisałam o Studiu baletowym, a tematem jest raczej zespół....
-
mirrorball
-
aankaa_baletnica=)