program telewizyjny o sportach artystycznych

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Maron

Post autor: Maron »

hmmm ja zazwyczaj powiadamiam o zawodach, nie stanowi to przecież niewiadomo jakiego problemu...

zresztą mi nie chodziło o głupie filmiki z youtube tylko coś w stylu programu ppstream albo sopcast gdzie są kanały które można odbierać przez neta, albo coś w stylu itvp [po cholerę drugie youtube?]...
ale to też przecież można usiąść, dowiedzieć się na czym leci/o której, i samemu poszukać kanałów :/

bo z początku jest zapał, a potem jak co do czego to już nic nie wychodzi :?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Tak i dlatego według mnie najlepiej jesli ktoś oczywiście jest tak zapalony do tego zająć się sprowadzaniem do polski tego co już jest, czyli np. dvd z baletami czy dokumentalne lub inne rzeczy jak akcesoria czy kostiumy czy pointy czy cos takiego.
Teoria teorią, praktyka praktyką....
pluszak

Post autor: pluszak »

I wszystko jasne, domyślam się ze kolejna strona z filmami Ga, baletu, itd itp zaliczyła pad. No bo kto by się z tym bawił i po co... na jedną osobe to fura pracy, na kilka też dużo.
Co do youtube to mam negatywne zdanie, marna jakość i za duży śmietnik.

Jeśli kogoś interesuje to poniżej linka do programu "Mezzo"

http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyfra/ramowka.pl?MEZ

Narazie mi ten program nie chodzi, ale jak go uruchomię to w sumie dobry pomysł aby coś tam nagrać. Nie tylko dla siebie :d
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

O mezzo już rozmawialiśmy, tutaj:
http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=1428
Tak wiec mysle ze kolejnej dyskusji nie ma sensu uruchamiac..

Poza tym na mezzo nie leci multum programów baletowych, wciąż muzyczne i muzyczne a balet jak się zdarzy to raz na ruski miesiąc.
:)
abeille

Post autor: abeille »

a ja mysle ze to nadal ma szanse wypalic, tylko problem byl w tym ze nie ma kto sie za to zabrac, postaram sie to zrobic sama, bo z tego co widze nikt inny sie nie kwapi. ew kilka osob udziela dobrych rad i twierdzi ze moze pomoc ale jesli chodzi o konkretne podzielenie sie robota to dupa, nikt nie reflektuje. poki co mam mature jeszcze, ale za tydzien koncze definitywnie i bede miala czas dluzej posiedziec, tylko troche cierpliwosci.
jak zaczne, przekonam sie czy dam rade i napisze
pluszak

Post autor: pluszak »

[quote:eac741a16b="abeille"]a ja mysle ze to nadal ma szanse wypalic, tylko problem byl w tym ze nie ma kto sie za to zabrac, postaram sie to zrobic sama, bo z tego co widze nikt inny sie nie kwapi. ew kilka osob udziela dobrych rad i twierdzi ze moze pomoc ale jesli chodzi o konkretne podzielenie sie robota to dupa, nikt nie reflektuje. poki co mam mature jeszcze, ale za tydzien koncze definitywnie i bede miala czas dluzej posiedziec, tylko troche cierpliwosci.
jak zaczne, przekonam sie czy dam rade i napisze[/quote:eac741a16b]

heh, nawet nie widomo czy rusza projekt to jak ma wyglądac podział prac. To Ty muszi określić co będzie robione ( jeśli będzie ) a nastepnie zapytać kto chce pomóc i w czym moze pomóc. No i rodzielić ewentualne prace na tych którzy chcą coś zrobić/pomóc.
Powodzenia na maturce <i za Ciebie trzyma kciuki>
Ja póki co walcze z uzyskaniem dostępu do mezzo ( tv sat ).

Jeśli ktoś siedzi w temacie TV sat i ogląda dużo to mógłby dać wklejkę na jakich programach/satelitach można znaleźć balet, GA, czy pływanie synchroniczne, czy jeszcze jakieś tam inne ciekawe formy artystyczne.
Torin

Post autor: Torin »

Przecież mamy temat o programie Mezzo i TV Kultura ;) Czasem nawet aktualne dane tam są ....

Torin
ODPOWIEDZ