Rok szkolny 2007/08

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:064d1252f3="Olimpia"]We Francji francuski, oni sa zakreceni na tym punkcie.[/quote:064d1252f3]

wlasnie o to mi chodzilo, jak juz ktos kaleczy francuski to wola zeby mowic po angielsku ale sami kochaja tylko swoj jezyk, dogadac turystycznie to jedno ale praca w innym kraju (w sensie nie zbieranie truskawek) wymaga znajomosci jezyka danego kraju, ale takie tam turystyczne zwiedzanie to angielski wystarczy
nathaliye

no i byla probna matura :D , z przciekami ale trudno bylo sie spodziewac czegos innego
nathaliye

znaczy wiesz, w jakim sensie nie bedzie? to jest matura do wgladu szkolnego, dla nauczycieli, kto bedzie chcial z niej postawic ocene ten postawi i nikt go nie powstrzyma, OKE nie ma wladzy nad ta matura
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

A my postanowiłyśmy z kumpelą robić drugi kierunek od tego roku, jak oczywiście dostaniemy się na drugi rok prawa. (;
Dość dużo osób tak u mnie robi.
r-nga

Post autor: r-nga »

A ja osobiscie chodze do klasy tzw. brytyjskiej i mam poszerzony angielski jak tylko sie da :D
Dosyc prosty i mysle ze przydatny jezyk...

Chcialabym sie tez nauczyc rosyjskiego lub ukrainskiego ^^ to takie dzwięczne jezyki nie uwazacie? ^^ I bardzo zblizone do naszego polskiego :D
Kaś

Post autor: Kaś »

Ruski jest podobno ciężki :D. Ja polecam francuski, jak chcesz wiązac przyszłośc z baletem :D. Z resztą przecież on też jest taki piękny <3

PS. Też chodziłam do klasy z rozszerzonym angielskim :D.
groteska

Post autor: groteska »

Kocham rosyjski! :D:D Moglabym sluchac i sluchac jak rozmawiaja w tym jezyku ;) Ale ucze sie go niestety tylko na wlasna reke, z plyt etc.
Kaś

U nas w ogólniaku uczą angielskiego, niemieckiego, francuskiego, rosyjskiego i łaciny. Gdybym mogła to bym chociła na wszystkie te języki :D.
Columbina

Post autor: Columbina »

Ja po jednym semestrze łaciny juz mam jej totalnie dość :P
Kaś

Dobra, spaliłam :D. Ale i tak te medyczne kierunki :D. Nienawidzę biologii. Ostatnio uczyłam się przez cały tydzień przed cztery godziny dziennie krótkiego materiału i co? Dostałam 2+ -.-... A dlaczego? To już trzeba zapytac Pani profesor. Pewnie określiłam jakiś proces nie tym słówkiem jakby jej pasowało (co nie zmienia sensu ów procecsu). Tak więc moim postanowieniem na 2 semestr roku szkolnego 2007/2008 jest nieuczenie sie na biologię :]

PS. Dobrze, że dodałam to ostatnie zdanie, bo byłby niezły offtop :D
ODPOWIEDZ