Natalia Bessmertnova umiera
-
karolinkaaa
-
Beata-wielbicielka baletu
Bardzo smutna wiadomość,szkoda Pani Natalii,cóż to jest 66 lat? Nie powiem,żebym ją lubiła najbardziej,bo nie w każdym balecie podobała mi się, ale w Giselle, o której wspomniała Kasia G. jest rewelacyjna i chociaż mam ten balet także z Fracci,z Ferri,z Zakharową i Christiną Walsh, to z Bessmertnową podoba mi się najbardziej.Co mi osobiście przeszkadzało - gdy widziałam Panią Natalię w różnych baletach - to fakt, że była często najstarsza w całym zespole i to niestety było widoczne i nawet mocny makijaż nie był w stanie ukryć wieku Tancerki. Jej wczesnych ról baletowych nie miałam okazji oglądać, ale aktorsko nie była zła,chociaż nie była tak perfekcyjna technicznie jak np. Ferri czy Zakharova, nie była też tak doskonale rozciągnięta, ale to ogólnie było związane z ówczesnymi wymaganiami wobec tancerzy pokolenia Pani Natalii, wiadomo, że te wymagania wobec "dzisiejszych" tancerzy są znacznie, znacznie większe. Romeo i Julia z Natalią raczej mi się nie spodobała, ale wiele czynników się na to złożyło, nie tylko sama kreacja Pani Natalii. Polecam Giselle, Raymondę, Iwana Groźnego, chociaż teraz inaczej będę odbierać te balety...Bardzo przykra wiadomość.
BUUUUUUUUUU
Widziałam ją w Romeo i Julii i w Rajmondzie....
Tańczyła świetnie.....
poradziła sobie z Rajmondą nawet przy końcu swojej kariery!
A to przecież technicznie dosyć trudna rola..... :( :(
[size=9:a8f2af96a4][ [i:a8f2af96a4][b:a8f2af96a4]Dodano[/b:a8f2af96a4]: Nie Cze 08, 2008 8:17 pm[/i:a8f2af96a4] ][/size:a8f2af96a4]
Rajmonda czy Raymonda?
(tak na marginesie)
Ja mam napisane przez j
[quote:a8f2af96a4="Beata-wielbicielka baletu"]Raymondę[/quote:a8f2af96a4]
Widziałam ją w Romeo i Julii i w Rajmondzie....
Tańczyła świetnie.....
poradziła sobie z Rajmondą nawet przy końcu swojej kariery!
A to przecież technicznie dosyć trudna rola..... :( :(
[size=9:a8f2af96a4][ [i:a8f2af96a4][b:a8f2af96a4]Dodano[/b:a8f2af96a4]: Nie Cze 08, 2008 8:17 pm[/i:a8f2af96a4] ][/size:a8f2af96a4]
Rajmonda czy Raymonda?
(tak na marginesie)
Ja mam napisane przez j
[quote:a8f2af96a4="Beata-wielbicielka baletu"]Raymondę[/quote:a8f2af96a4]