Ile lat mieliście jak zaczęliście trenować??

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
r-nga

Post autor: r-nga »

Ja zaczęłam tańczyc w pierwszej klasie podstawowki ale przez kolejne piec lat byla to raczej zabawa bo mieskzam w malym miasteczku i to jest zespol ludowy a moj choreograf zajmował się bardziej starsza grupa wiekową. Większa wagę do tańca zaczełam przykladac dopiero jakies dwa lata temu i zastanawiam sie czy moglabym jeszcze wstapic do profesjonalnej szkoly. Nie mowie tu konkretnie o szkole baletowej tylko o charakterystycznej, gdzie szlifuje się taniec ludowy aby dostać sie do najlepszych zespolow. Jak myslicie?
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Ja sie nie znam, ale myślę, że to możliwe. Masz na pewno odpowiednie umiejętności skoro tańczysz od dawna więc powinni Cię przyjąć.
Dziubek_PB

Post autor: Dziubek_PB »

Ja zaczełam tańczyć "zawodowo" rok przed pójściem do Szkoły Baletowej czyli jak miałam 8/9 lat... Wcześniej to była Tylko zabawa ;] A co do Tych co chcą iść później do Szkoły Baletowej niż normalnie.. to próbujcie zawsze warto ;] :wink: :wink:
GwiazdkaNadia

Ja nie próbuję... 16 lat i Grudziądz, co tu marzyć... Liczę za to na wyjazd do większego miasta na studia i warsztaty dla dorosłych. Ale w Toruniu chyba nic takiego nie ma, jedynie w Bydgoszczy... r-nga, mając 14 lat masz jeszcze szanse:)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

a wcześniej nie tańczyłas w ogóle czy teraz chcesz tak bardziej powiedzmy poważniej?
r-nga

Post autor: r-nga »

Tańczyłam i nadal tańczę, tyle tylko że zaczełam traktować to poważnie dopiero od niedawna, więc nie wiem czy coś jeszcze ze mnie będzie :)
Czajori

Post autor: Czajori »

Trzymajmy się tematu.
nathaliye

Post autor: nathaliye »

a Ty Gwiazdko, ale pytanie jest o to kiedy zaczęła, dlaczego to odbiega od tematu?

[color=violet:760977574e]Bo robi się rozmowa taka, jaką widać powyżej, i ona już nie jest na temat tego, kiedy zaczęła. [/color:760977574e]
GwiazdkaNadia

Dobrze, więc trzymajmy się tematu. Ja w ogóle nie zaczęłam tańczyć. Zaczęłam udawać, że tańczę w wieku lat 6, może 7.
Marcysia

Post autor: Marcysia »

ja miałam 7 lat (jak chyba większośc)
ODPOWIEDZ