Charaketryzacja, makijaz. (zasady)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Akcza14

Post autor: Akcza14 »

Jak już powiedziałam my malujemy się same lub rodzice i często jest to trochę jłopotliwe bo jedna ma bardzo naturalny makijaż a druga mocno podkreślone oczy i żucajęce się w oczy czerwone usta np. nie pasujące do stroju. Fajnie by było żeby makijaż na występach był jednolity albo podobny.
lusiak

Post autor: lusiak »

to nie mozecie sie jakos umowic? to chyba nie jest jakas super-tragedia....
nathaliye

Post autor: nathaliye »

moim zdaniem powinien być ktoś odgórnie i pomalować wszystkich, zależy oczywiście od rangi występów, bo jak jakiś rodzić maluje żeby JEGO dziecko sie rzucało najbardziej w oczy to nie ma sensu
Akcza14

Post autor: Akcza14 »

Wiem powinnyśmy się umawiać ale trudno jest wszystkich upilnowac bo wydaje się że wszystko ok a tuż przed występem nagle przychodzi tak umalowana dziewczyna. Mamy z tym problem ale staramy się to rozwiązać.
chmieleslava666

Post autor: chmieleslava666 »

Na specjale rewie naszej akademii, np. w teatrze wielkim miałyśmy charakteryzatorki profesjonalne, a na inne występy, nawet nie takie małe, malujemy się same, tzn malują nas trzy dziewczyny wprawne z tej sztuce, ale wcześniej i tak mamy z tego zajęcia....
r-nga

Post autor: r-nga »

Ja też tancze w zespole ludowym :)
U nas rzeczywiście wygląda to odrobine inaczej...w wiekszosci musimy się wystylizować na albo stare babki albo mlode panny z okresu Pana Tadeusza :)
Oczywiście usta w żywym kolorze, mocno podkreslone oczy, a przede wszystkim sztuczne rumience ;p
żadnych sztucznych rzęs bo od nadmiaru tych przytupów i podskoków mogą bardzo szybko odpasc :)
monika

Post autor: monika »

[quote:dddf543d18="Tanc..."]Mogę ci przesłać parę zdięc . :twisted:[/quote:dddf543d18]
A moglbys zamiescic tu kilka fot? bylabym ci bardzo wdzieczna ;)) :D .
Jezeli macie tez jakies ciekawe zdjecia to bardzo prosilabym o ich zamieszczenie ;)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

[quote:3d400a836f="r-nga"]żadnych sztucznych rzęs bo od nadmiaru tych przytupów i podskoków mogą bardzo szybko odpasc[/quote:3d400a836f]

Mimo porządnego kleju?
Przecież tancerki na całym świecie, tańczą całe spektakle ze sztucznymi rzęsami :)
Czajori

Post autor: Czajori »

Właśnie. Cholerstwo to pokonało mnie przed sylwestrem w tym roku.
Stąd moje pytanie do drogich Forumowiczek zaprawionych w charakteryzacji scenicznej: jakie sztuczne rzęsy polecacie i jak powinno się je nakładać, żeby wyglądały dobrze i się trzymały? W necie jest mnóstwo informacji, ale są to same ogólniki.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Wydaje mi się, że (tylko mi się wydaje, bo ja sama w rzęsach sztucznych nie tańczę) że dobre są rzęsy firmy Kryolan.
ODPOWIEDZ