Charaketryzacja, makijaz. (zasady)
Charaketryzacja, makijaz. (zasady)
Czy ktos moze zna jakies ciekawe informacje, zdjecia lub strony internetowe z zasadami charakteryzacji?
Albo krok po kroku- jak zrobic sceniczny makijaz?
Z gory dziekuje za wszelkie informacje. :)
Albo krok po kroku- jak zrobic sceniczny makijaz?
Z gory dziekuje za wszelkie informacje. :)
Witaj Terpsychora .Kiedyś zdawałem taki egzamin w S.B . jescze jako uczeń ale teraz chyba nie ma takiego przedmiotu jak charakteryzacja .Ale tego się człowiek uczy na własnej skórze - dosłownie - ale to jest doświadczenie wieloletnie - w teatrze - w teori nie znam jakiś wykładników ,tylko praktyka - moja sceniczna - gdzie raz muszę być stary ,raz młody wygląd ( hihih z tym nie mam problemów ) raz zwierzę a innym razem muszę być np: zimnym trupem ,który nagle ożywa jak w trillerach w kostnicy .I do każdego musi być inna charakteryzacja .Pozdrawiam . :D Mogę ci przesłać parę zdięc . :twisted:
-
makova_panienka
-
mirrorball
ha, w tym to i mój zespół się specjalizuje.. ;) ot, nie ma jak manipulacje kredką do oczu.. :P
ja tańczę w ludowym zespole pieśni i tańca, więc moje doświadczenia są nieco inne. U nas głównie liczy się oko i usta, koniecznie podkreślone szminką w żywym kolorze. Róż na policzki też jest wskazany. Tancerkę kolorowy strój ludowy nie może 'przytłaczać', więc sama też musi być dość mocno umalowana. W moim zespole sie tego nie praktykuje, ale w innych również dokleja się rzęsy. Dobrze to wygląda na scenie.
pozdrawiam
m.
ja tańczę w ludowym zespole pieśni i tańca, więc moje doświadczenia są nieco inne. U nas głównie liczy się oko i usta, koniecznie podkreślone szminką w żywym kolorze. Róż na policzki też jest wskazany. Tancerkę kolorowy strój ludowy nie może 'przytłaczać', więc sama też musi być dość mocno umalowana. W moim zespole sie tego nie praktykuje, ale w innych również dokleja się rzęsy. Dobrze to wygląda na scenie.
pozdrawiam
m.