Wycieczki klasowe (wydzielony)

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Fleuve

Post autor: Fleuve »

Marron, w mojej szkole zorganizowano wycieczkę do Jastrzębiej Góry i niby bardzo różniła się od obozu, jednakże sporo osób się upiło ale... dziwne, nie było zbyt dużo krzyku.

A cena tej wycieczki o której mówisz [400-450 zł i 5 dni] to faktycznie była niska! A jeśli jeszcze do Czech zawitaliście... no no :)

Ja przypominam sobie rajd w pierwszej gimnazjum - doszliśmy pierwsi na metę, chociaż mieliśmy najdłuższą trasę. A przewodniczka tylko leciała za grupą i sapała, przy okazji jęcząc na naszą wychowawczynię, która nie umiała nas przekonać do wolniejszego tempa :lol:
gonia

Post autor: gonia »

ja w tym roku nie jadę na wycieczkę, bo się klasa nie dogadała [tzn. równo połowa klasy odmówiła wyjazdu], a mieliśmy jechać za jakieś 200zł na 2 dni nad morze...
Książe Benno

Post autor: Książe Benno »

Ja chodzę do panstówki i tego nie załuje, bo poznałem tam wspaniałych krejzolów i wogóle. A szkoły prywatne kojarzą mi się z sztywniactwem. A my w tym roku nie jedziemy na żadna wycieczke bo klasa się nie dogadała (mieliśmy jechać do Łańcuta), ale za to byłem na wycieczce szkolnej z krejzolami na 4 dni we Wiedniu za 300PLN. Jak chcecie to wam opowiem pare fajnych historii?
dorota

Post autor: dorota »

w szkołach prywatnych są w większości tacy sami normalni ludzie jak w państwowych.... a nie sztywniacy :roll:
poprostu taka szkoła często oferuje lepsze warunki, więcej zajęć, więcej języków, dużo bezpłatnych świetnych zajęć pozalekcyjnych, doskonałą opieke i kameralne warunki....

sorry za offfa :wink:
Książe Benno

Post autor: Książe Benno »

Tak, a szkoła państwowa tego nie oferuje? Ja np. jestem w klasie o profilu językowym z rozszerzonym j. niemieckim + mam jeszcze angielski. Wszystko zależy od poziomu szkoły, uczniów i nauczycieli np. u nas większość nauczycieli stanowią absolwenci UJ. A chyba osoby w szkołach państwowych jak i prywatnych są chyba na tych samych poziomach intelektualnych. Co do zachowania bym się sprzeczał bo spotkałem w teatrze, szkołę prywatną to zachowywali się jak dzieci którym zabrano zabawęke. Wogóle naśmiewali się z nas że my jesteśmy gorsi bo chodzimy do państówki, a oni do prywatnej i ich rodzice mają więcej kasy :roll: Ale to oczywiście nie wszycy, bo inni się umieją się zachować. A co do sztywniaków to jest moje zdanie. Tak samo postrzegani są niektórzy uczniowie szkół muzycznych. Ale zakończmy offtop. A i u nas w SQL też jest masa zajęc pozalekcyjnych!
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Strasznie nie lubię jak ludzie uważają uczniów szkół prywatnych za jakiś innych. Za sztywniaków, snobów, szpanerów, idiotów itp. Z różnymi już się opiniami spotykałam. Tak jak napisała Dorota, większość osób w szkołach prywatnych jest normalna... może tylko jest lekkie oderwanie od rzeczywistości i niekiedy trudno zrozumieć pewne sytuacje innych związane z brakiem funduszy... bo jednak obracasz się w towarzystwie osób, które tych problemów nie mają. Zdarzają się snoby, sztywniacy itp, ale w państwówkach też są. Co do poziomu... do szkoły państwowej musi iść każdy... do prywatnej są wybierane osoby spośród kandydatów, którzy się zgłoszą. Zwykle jest to poniżej 20 osób (u mnie 18). Zajęcia dodatkowe... tak, jest dużo, nie korzystam, bo nie mam kiedy, ale jest dużo. Szachy, sporty, basen, taniec, teatr, muzyka, przedmioty ścisłe, humanistyczne, języki i jakieś jeszcze inne. Ogólnie dużo. Jest kameralnie... wszystkich się zna... Każdą osobę z mojego gimnazjum nazwę po imieniu i nazwisku (niecałe 60 osóbek). I jest bezpieczniej. Nie ma band, bijatyk itp.

Tak więc nie mówcie tak, jak dokładnie nie znacie sytuacji (chyba, że znacie dobrze to ok).
Tak dla wyjaśnienia :D

Przepraszam, że jeszcze kontynuuję offtop, ale musiałam...
Marysia W

Post autor: Marysia W »

[quote:cf153d3515="dorota"]Marysiu a do jakiego gimnazjum się wybierasz?[/quote:cf153d3515]
Do Kazimierza
ODPOWIEDZ