KRAKOWSKIE CENTRUM BALETOWE I TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
.:Karina:.

Post autor: .:Karina:. »

A czy jest może jakaś strona tej szkoły? Jakoś nie mogę znaleźć. A nie powiem, wszystko brzmi ciekawie... :)
I czy można jeszcze się zapisać na ten wyjazd?
Lirael

Post autor: Lirael »

O, ciekawe.
Hm. Głupie pytanie z mej strony ale...
Czy przystępując tam masz egzamin czy nie?

Bo ja poszukuje miejsca gdzie nie ma ;] Moja kolezanka nie miala...hm...
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

a gdzie twoja koleżanka chodzi?? wydaje mi się że nie ma
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Nie wiem czy jest egzamin czy nie ma, ale Śnieżka chyba ma racje i nie ma. A nawet gdyby był to na pewno nie jest taki straszny. Wszyscy są mili i nic ci na nim nie zrobią:wink:
A brzmi ciekawie, bo jest ciekawie! Jest super!!!
Na razie nie ma strony internetowej więc nie znajdziesz.
Nie wiem czy na wyjazd można się jeszcze zapisać, bo upłynął już termin wpłaty zaliczki, ale zawsze możesz się zapisać do Centrum :D
Zapraszamy!!! :D
Lirael

Moja koleżanka chodzi na ul. Św. Tomasza. Czasem na Koletka *czy jakoś tak* mają zajęcia.

Dziękuję za informację. Ale łatwiutki egzamin..eh ja nic nie umeim xD
Domi

Post autor: Domi »

W takim razie twoja koleżanka chodzi do Studia baletowego przy Operze, tez jest o tym gdzieś wątek na forum.

A do Centrum możesz miec coś w stylu przesłuchania, będa chcieli, żebys zrobiła plie, battement tendu, może jakieś drobne skoczki.
Lirael

[quote:1e24773a89="Domi"]W takim razie twoja koleżanka chodzi do Studia baletowego przy Operze, tez jest o tym gdzieś wątek na forum.

A do Centrum możesz miec coś w stylu przesłuchania, będa chcieli, żebys zrobiła plie, battement tendu, może jakieś drobne skoczki.[/quote:1e24773a89]
Hm... a jak sie jest w tym Studiu Baletowym to m,a sie tez modern, charakterystyczny, wiedzę?.... Bo ona ma.
Julia

Informacje dla ciekawych

Post autor: Julia »

Centrum niestety nie ma jeszcze strony. Ale myślę,że o wartości danej szkoły lub zespołu nie świadczy przepiękna strona internetowa,mega siedziba, ale raczej atmosfera jaka w niej panuje oraz to co i jak jest tam realizowane...a także nauczyciele którzy w niej uczą i podejście uczniów.

Co do egzaminów to owszem są egzaminy dla uczniów - półroczne.

A dla nowych chętnych jest przesłuchanie, nic strasznego.

Na obóz w Zawoji są jeszcze wolne miejsca, choć ekipa jest już spora :-)
Ale pada na tym forum, czuję że baletowy kulig nam się uda :-)
Domi

Post autor: Domi »

[quote:6fa6b8cadd="Lirael"][quote:6fa6b8cadd="Domi"]W takim razie twoja koleżanka chodzi do Studia baletowego przy Operze, tez jest o tym gdzieś wątek na forum.

A do Centrum możesz miec coś w stylu przesłuchania, będa chcieli, żebys zrobiła plie, battement tendu, może jakieś drobne skoczki.[/quote:6fa6b8cadd]
Hm... a jak sie jest w tym Studiu Baletowym to m,a sie tez modern, charakterystyczny, wiedzę?.... Bo ona ma.[/quote:6fa6b8cadd]

Tak tak, wszystko to jest w studiu, ale to chyba off topic ;)
bo to temat o Centrum, a jak jest w Centrum to nie wiem dokładnie, modern na pewno w centrum też jest a inne zajęcia to nie wiem.
Julia

Zajęcia w Centrum

Post autor: Julia »

W Centrum jest klasyka, modern, taniec współczesny,(zajęcia z modernu i z tańca współczesnego prowadzą dwie różne osoby!) taniec charakterystyczny,taniec ludowy, jazz, barre au sol i partnerowanie, oraz zajęcia z hip-hopu. Oczywiście poszczególne zajęcia odpowiednio dobrane są do wieku uczniów i każde prowadzone przez odpowiednich specjalistów, posiadających bardzo dobre wykształcenie w stylu tańca, którego uczą. Co bardzo ważne lekcje w starszych klasach odbywają się 6 razy w tygodniu i nie są odwoływane. W starszych klasach pracujemy nawet w ferie. :-)
ODPOWIEDZ