KRAKOWSKIE CENTRUM BALETOWE I TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Julia

KRAKOWSKIE CENTRUM BALETOWE I TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO

Post autor: Julia »

Witam wszystkich miłośników i miłośniczki tańca! :)
W tym roku rozpoczęło działalność Krakowskie Centrum Baletowe i Tańca Współczesnego. Dzięki ogromnej pracy dzieci i młodzieży, zaangażowaniu pedagogów i rodziców powstał spektakl [b:9a23db632b]"Wiara w talent"[/b:9a23db632b], ciepło przyjęty przez krakowską publiczność.
Naszym założeniem jest kształcenie utalentowanych młodych ludzi zgodnie z ich zdolnościami i warunkami, w sposób racjonalny i rozsądny. Nasze motto [b:9a23db632b]"Odkrywamy talenty" [/b:9a23db632b] :)
Wzorując się na zagranicznych szkołach tańca opracowaliśmy specjalny program szkoleniowy obejmujący następujące techniki: [b:9a23db632b]balet, taniec neoklasyczny, modern, taniec współczesny, jazz, funky jazz, hip-hop, taniec musicalowy, taniec charakterystyczny, taniec ludowy, partnerowanie, barre au sole.[/b:9a23db632b]
Na uwagę zasługuje fakt, iż nasza kadra pedagogiczna składa się z najlepszych profesjonalistów.
W naszym Centrum panuje ciepła i rodzinna atmosfera. Chcemy aby nasi uczniowie czerpali wiele radości z tej pięknej sztuki jakiej na imię taniec.
Serdecznie zapraszamy do naszego Centrum dzieci i młodzież w wieku od [b:9a23db632b]4 do 22 roku życia[/b:9a23db632b]. (Przewidzieliśmy również kursy dla starszych wiekiem!!!)
Zapraszamy na [b:9a23db632b]rozpoczęcie roku dnia 5 WRZEŚNIA- WTOREK O GODZINIE 17.00 PRZY ULICY KOŚCIUSZKI 24 [/b:9a23db632b](budynek w głębi za myjnią samochodową).
Wszelkie informacje można uzyskać pod numerem telefonu:
[b:9a23db632b](0)510711461 [/b:9a23db632b]

Wszystkich którzy kochają taniec gorąco zapraszamy do naszej roztańczonej rodzinki.
Pozdrawiamy ciepło i do zobaczenia !!!!! :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

W Krakowskim Centrum Baletowym i Tańca Współczesnego jest super!!!

[color=darkred:45af62a1f6]bo....?[/color:45af62a1f6]

edit: Jest bardzo miła atmoswera, wszystkie się lubimy. Jest zdrowa rywalizacja, każdy chce byc jak najlepszy, ale nie kosztem uszkodzenia koleżanek. Pomagamy sobie np. w rozciąganiu. Jak któraś nie może czegoś zrobic to druga jej wytłumaczy. Jeździmy na konkursy. Nauczyciele są bardzo fajni, zajęcia też bardzo fajne i ciekawe. Bardzo chetnie tam przychodzimy i zostajemy zazwyczaj do tąd, do kąt pani nas nie wyrzuci z sali (nie chcemy z niej wyjśc) i nie każe nam iśc wreszcie do domów :D Mamy różne warsztaty, też bardzo fajne, ( były np. z flamenco). Ogólnie jest super, jak już wcześniej napisałam. Zapisujcie się!!!
kazia

Post autor: kazia »

to ja tam jutro bede, ale milo mi sie ulozylo ,bede ,bede, na pewno. pisze do pani kochanej nade mna zeby mi napisala jak tam jest,prosba, bo ja to chce wlozyc duzo pracy w moje cialo, po to zeby pozniej jak zaloze baletki to zeby polatac :)))))) tak wlasnie chce
coppelia

Post autor: coppelia »

XXX
Dancer in the rain

Re: KRAKOWSKIE CENTRUM BALETOWE I TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO

Post autor: Dancer in the rain »

[quote:1fa4e6dd84="Julia"]Serdecznie zapraszamy do naszego Centrum dzieci i młodzież w wieku od [b:1fa4e6dd84]4 do 22 roku życia[/b:1fa4e6dd84]. (Przewidzieliśmy również kursy dla starszych wiekiem!!!)[/quote:1fa4e6dd84]

moge wiedziec jakie to sa zajecia, te dla starszych wiekiem... jejjj ale sie staro poczulam :lol:
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

Ta szkoła niedługo będzie najlepsza w europie. Uczą w niej profesjonaliści którzy kiedyś byli solistami w wielkich teatrach. Mamy pełno warsztaów przyjeżdża do nas nauczyciel z moskwy i możemy poznać jak jest w takich szkołach. Kształcimy się tam na profesjonane solistki, pod okiem świetnych pedagogów!! Dzięki tej szkole kocham to co robię... Są też chwilowe załamania ale dzięki nim chcemy dążyć do celu aby być najlepsze w tym co robimy... ZApisujcie się szybciej, bo przecierz po co byście to czytały gdybyście nie zamierzały się tam zapisać ?? :)

Wydaje mi się że dla starszych jest tylko taniec klasyczny pod okiem najlepszych nauczycieli w krakowie ale może są jeszcze jakieś inne tańce dla tego wieku. Nie wiem ale jak patrze na lekcje dla starszych to według mnie gorąco polecam!!!
Julia

Warsztaty Hip-hop

Witam,

W sobotę o godz. 11:30 w naszym Centrum przy ulicy Kościuszki 24 odbędą się warsztaty z hip-hopu. Serdecznie zapraszam wszytkich miłośników tego rodzaju tańca. Będzie naprawdę cool! Kto bedzie prowadzić?....A to tajemnica...Przyjdźcie zobaczcie :-) Chcecie się dowiedzieć szczegółów piszcie lub dzwońcie na numer 510 711 461.
Koszt zajęć tylko 5 zł :-)

Pozdrawiam
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:1b616acaa7="śnieżka_balerina"] Mamy pełno warsztaów przyjeżdża do nas nauczyciel z moskwy[/quote:1b616acaa7]
A można wiedziec kiedy odbędą się warsztaty z tymże nauczycielem?
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

nie wiem, ale mamy nadzieje że przyjedzie ale nie wiem czy z nim będą warsztaty w których mogą przyjść osoby z zewnątrz...
Julia

Hip-hop

Tańczyliście rewelacyjnie na warsztatach tydzień temu!!! Na specjalne życzenie uczestników robimy kolejne zajęcia z techniki hip-hop. Lekcja ta odbędzie się 7 października - sobota o godz. 10:00 na ulicy Kościuszki 24. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!!! Koszt 10 zł.
Aniu jesteś w hip-hopie naprawdę dobra !!! Gratulacje dla prowadzącej :-)
Serdecznie zapraszam i polecam !!! Informacje pod nr. tel. 0 510 711 461
ODPOWIEDZ